Povestea mea

Scrisoarea-testament a unei mame către fiica sa de 13 ani

„Sfaturi pentru fiica mea de 13 ani. A se deschide după moartea mea” – așa se numește scrisoarea pe care o mama și jurnalistă, pe nume Caitlin Moran, i-a lăsat-o fiicei sale adolescente înainte să moară. Scrisoarea a fost publicată în „The Times” și a devenit virală în câteva ore.

„Dragă Lizzie,

Eu am murit. Pur și simplu, așa a fost să fie. Sper că înmormântarea mea a trecut fără probleme și că tatăl tău a cântatpiesa „Don’t stop me now” a trupei Queen. Sper că toată lumea a cântat și nu au uitat să își lipească mustăți, așa cum am rugat eu. Am scris asta în „Dorințele pentru înmormântare” care stau lipite pe frigider.

Iată câteva lucruri pe care le-am aflat din experiența mea și care, posibil, îți vor fi de ajutor și ție pe viitor. Lista nu este completă, dar pentru început, este suficientă. În afară de asta, ți-am lăsat o grămadă de bani pentru asigurare, așa că poți intra chiar acum pe eBay și să îți alegi o grămadă de rochii vintage, pe care le iubești atât de mult. Ești atât de frumoasă când le porți! Ești frumoasă mereu.

Fii mereu un om bun! Pur și simplu promite-mi că vei străluci neîncetat ca o lampă care aruncă lumină în toate colțurile. Oamenii vor vrea să se apropie de tine pentru a se simți fericiți și pentru a citi ce se ascunde în razele tale. Vei străluci într-o lume a întunericului, a realităților care se schimbă și asta te va apăra de frică în legătură cu alții, care îți spun să fii „cool și la modă”, „cu mai mult succes decât alții” sau „slabă”.

În al doilea rând, ține minte că în nouă situații din zece în care ai o cădere nervoasă, pur și simplu ai nevoie de o cană de ceai și un biscuit. Vei fi uimită de cât de ușor confundăm noi lucrurile.

În al treilea rând, strânge mereu râmele de pe trotuar și așază-le în iarbă. Au avut o zi proastă, odată ce s-au târât pe un loc atât de periculos. Râmele aduc multe foloase pământului. Să îl rogi și pe tata să facă același lucru!

Să nu iubești niciodată un om care, în opinia ta, trebuie îmbunătățit sau un om care te va pune pe gânduri să te schimbi tu pentru el.

Împrietenește-te cu corpul tău. Atâta timp cât este sănătos, nu te gândi la el ca la o problemă. Nu înceta să te minunezi de ceasul viu, care bate în interiorul tău. Așa făceam eu când te purtam sub inima mea și te visam în fiecare noapte.

Atunci când nu știi ce să spui într-o conversație, pune întrebări. Chiar dacă ai alături un om care colecționează ținte din anii ’70, s-ar putea să nu mai ai posibilitatea să afli despre acest tip de ținte, așa că pune întebări!

Acum, voi trece încetișor la un alt sfat: viața se împarte în momente frumoase, pe care le vei savura, dar și în momente cumplite. , care se vor transforma, în viitor, în istorii amare sau în bancuri. Oricât de greu ți-ar fi, tu vei ști să treci peste toate dacă te vei gândi că peste ani, vei povesti despre asta prietenilor sau copiilor tăi.

Mișcă-te pe calea vieții ca o pietricică de argint: fie ca muzica să-ți dea energie și puteri, iar cărțile să devină hărțile care îți vor arăta destinația. Primește-ți oaspeții cât poți de bine, nu înceta să iubești, dansează purtând încălțăminte comodă, vorbește cu tata despre mine în fiecare zi și niciodată, dar niciodată, nu te apuca de fumat. Este ca și cum ai cumpăra un dragon mic, care, atunci când va crește, îți va arde casa!

Cu dragoste,
Mama”

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X