Curiozitati

Scheletul razboinicului descoperit in Romania pune pe jar oamenii de stiinta din toata lumea. Secretul teribil pe care l-ar putea ascunde

In luna august 2012, langa Carei, a fost descoperit un schelet urias, care a facut valva la acea ora in lumea stiintifica din Europa, dar si de peste Ocean. Mai multi specialisti, arheologi si antropologi straini au fost si sunt in continuare interesati de scheletul razboinicului urias scos la lumina in urma unor lucrari de excavare efectuate langa Carei.

Scheletele uriasilor descoperite pe teritoriul Romaniei fac valva in lumea stiintifica, insa specialistii nu au reusit sa desluseasca nici pana in prezent cheia misterului ce invaluie existenta acestora. Printre scheletele uriase dezgropate de-a lungul timpului pe teritoriul tarii noastre, unul a fost deshumat chiar in judetul Satu Mare, in vara anului 2012, in timpul sapaturilor efectuate la centura de ocolire a municipiului Carei.

Celebrul Goliat al filistinenilor se pare ca a avut o ruda ratacita intr-un sat preistoric de la periferia Careiului. Lucrarile de constructie a centurii de ocolire a orasului au scos la iveala urme ale unei asezari preistorice si a unui cimitir din aceeasi perioada, iar intr-un mormant de la marginea cimitirului a fost descoperit scheletul unui barbat ce masura aproape 2 metri inaltime, ceva nefiresc pentru vremea aceea deoarece media de inaltime nu depasea 1,5 metri.

Razboinicul a fost inmormantat in afara cimitirului existent in vechea asezare, cu un pumnal pe care il purtau doar cei cu rang inalt. In plus, statura lui impresionanta le-a trezit curiozitatea arheologilor. Imediat l-au botezat “Goliat”.

Pumnalul are si el valoare de tezaur. Specialistii cred ca razboinicul a incalcat cumva regulile, daca nu i-a fost permisa inhumarea alaturi de comunitate.

A starnit interes si peste hotare
Dupa ce a fost trimis la Targu Mures in vederea efectuarii unor studii antropologice s-a dovedit ca scheletul provine din perioada 1.500-1.400 i. Hr., ceea ce corespunde Epocii bronzului in aceasta parte a Europei. Din studiile efectuate a reiesit faptul ca razboinicul ar fi murit in jurul varstei de 29-35 de ani. ”Uriasul” a starnit interes si in randul oamenilor de stiinta din strainatate astfel ca o proba prelevata din structura osoasa a uriasului a fost trimisa in Germania in vederea efectuarii unor analize mai detaliate.

Ba mai mult in vara anului 2013 a sosit in Romania o echipa mixta alcatuita din arheologi si antropologi germani, americani si maghiari care a studiat atat scheletul gasit cat si zona unde s-a facut descoperirea istorica. „Pana in prezent au fost doua echipe de arheologi, una din Germania si alta de la Budapesta care au scanat zona in vederea identificarii si ai altor morminte dupa care a mai sosit o echipa mixta alcatuita din specialisti germani, americani si maghiari pentru a continua cercetarile in zona in care a fost descoperit scheletul razboinicului. In vara acestui an si-au mai anutat prezenta cateva echipe din strainatate dovada ca Goliatul nostru a facult valva mare in randul oamenilor de stiinta din toata lumea”, ne-a mai declarat directorul Marta.

“Bebelus” pe langa celelalte schelete uriase descoperite in Romania
Desigur, uriasul de la Carei a avut o statura mai mica decat cea a scheletelor gigantilor descoperite in alte colturi ale lumii, insa acesta a fost mult mai inalt decat media acelor vremuri (1,93 metri, fata de media de 1,58-1,65 metri).

Totodata, in Romania se vorbeste despre uriasii din Piatra Craiului si Muntii Persani, despre scheletele de uriasi descoperite la Polovragi, la Cetateni (2005), sub Manastirea Negru Voda, personaj despre care se spune ca avea el insusi o statura impunatoare. De asemenea, Tara Hategului este plina de legende despre uriasi. La inceputul veacului trecut, in depresiunea dintre Petrosani si Deva, s-au gasit cateva schelete despre care se crede ca apartineau uriasilor.

Legendele vorbesc si despre Cetatea de la Oncesti (judetul Maramures), ca fiind salasul uriasilor. Un alt exemplu elocvent, dar evitat cu desavarsire de catre savantii nostri este faptul ca necropola de la Argedava (Cetatea lui Burebista) a adapostit mormintele a 80 de oameni inalti de peste 5 metri.

La Scaieni (judetul Buzau) au fost dezgropate in 1985 doua schelete de uriasi. Totodata, in localitatea Mariuta (judetul Calarasi) au fost deshumate trei schelete de uriasi.

Arheologii au descoperit pe toate continentele sute de schelete de giganti, ca marturie ca uriasii n-au fost doar legende. Descoperirile au starnit valva si circula pe Internet, insa oamenii de stiinta nu s-au pronuntat cu privire la autenticitatea acestor dovezi. Daca legendele vor fi confirmate de antropologi, acesta va fi doar inceputul care va schimba istoria omenirii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X