Social

Scandal după pomana Reginei Ana: ”Niște zgârciți”

Nemulțumire în rândul pomanagiilor adunați sâmbătă la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș pentru cumemorarea a 40 de zile de la moartea Reginei Ana.

Potrivit rânduielilor Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba parastasului.

Ca și la înmormântare, mulți localnici au venit să vadă cum arată o pomană împărătească, însă au fost dezamăgiți să descopere că nu e cu nimic specială. Ba, mulți dintre ei au plecat cu buza umflată și mână în buzunar, în timp ce câțiva au reușit să prindă o lingură de colivă.

”Niște zgârciți! Se dau oameni mari, cu avere, dar nici măcar nu cunosc tradiția. Au venit cu niște colivă, nici aia de ajuns, apoi au plecat să chefuiască între ei la Palat!”, a declarat pentru Ziarul Profit Elena Simion, o pensionară dezamăgită.

La fel de supărat, Marin Gavrilescu, de 69 ani, ar putea să devină sfătuitor al Casei Regale în probleme de parastasuri: ”I-am vazut cum au venit cu limuzinele lor și am crezut că ne vor milui cu ceva mai acatări. Ciuciu! Eu nici măcar colivă nu am mai prins. Puteau să vândă roata de la Volvo ăla cu număr REX și mulțumeau bieții oameni care îi așteptau aici. Cred că ăștia nu știu ce e ăla un parastas!”, a concluzionat argeșeanul.

Sâmbătă, reprezentanții Casei Regala au fost prezenți la Curtea de Argeș pentru parastasul de 40 de zile de la moartea Reginei Ana.

Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani. Aceasta era internată de mai mult timp la un spital din Elveția, iar în ultima săptămână, fusese vizitată zilnic de către Regele Mihai. Regina Ana nu a avut parte de funaralii naționale, dar, conform tradiției, trupul neînsuflețit a fost depus la Castelul Peleș și la Castelul Regal din București.

Pe 13 august 2016, Regina Ana a fost îngropată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș. Din păcate, la recomandarea medicilor curanți, Regele Mihai nu a participat la funeralii, ci a rămas la reședința sa din Elveția.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X