Externe

Rușii au simulat o intervenție pe teritoriul Republicii Moldova

Chişinăul a acuzat joi Moscova de sfidarea legislaţiei moldoveneşti, după ce forţele Moscovei au luat parte la un exerciţiu militar în Transnistria ce simula o intervenţie pe teritoriul Republicii Moldova, relatează postul ProTV Chişinău, citat de News.ro.

Potrivit scenariului exerciţiului, trupele ruse din regiunea transnistreană şi forţele speciale de la Tiraspol au trecut Nistrul pentru a respinge atacul unor terorişti asupra staţiei de epurare.

La exerciţii au fost folosite blindate şi tehnică din dotare a militarilor ruşi care păzesc depozitele de muniţii de la Cobasna.

Aplicaţiile au stârnit îngrijorare la Chişinău, iar Ministerul Apărării a condamnat manevrele, pe care le-a descris drept o sfidare a legislaţiei moldoveneşti.

Republica Moldova a cerut în repetate rânduri retragerea celor aproximativ 1.000 de militari ruşi din Transnistria, însă în ciuda angajamentelor luate în fața comunității internaționale, Moscova a menținut în zonă un contingent de soldați și armament.

Rusia a trimis aşa-numite forţe de menţinere a păcii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după conflictul izbucnit între Tiraspol şi Chişinău în anii ’90.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X