Social

Românul care a ajuns ajutor de șerif în SUA. Vrea înapoi în țară, ca să schimbe sistemul din temelii

Marius Stoika este unul dintre românii care și-a făcut o carieră frumoasă în Statele Unite ale Americii. A îmbrăcat uniforma de polițist și a ajuns ajutor de șerif. O întâmplare incredibilă i-a marcat viața, iar acum, după 25 de ani, vrea să se întoarcă în România și să revoluționeze sistemul.

Marius Stoika s-a născut la Cluj și a plecat în SUA la 14 ani, cu părinții. Dorința de a se face polițiști i-a străpuns gândurile în liceu. Acum, ne asigură că tot ceea ce vedem în filme de acțiune despre viața de polițist în SUA este cât se poate de real. Chiar el a trecut printr-o experiență dramatică, în urmă cu 11 ani. A fost lovit de o mașină care circula cu 100 km/h și a fost declarat mort. S-a trezit la morgă, într-un sac. A reușit să își revină și să îmbrace din nou uniforma de polițist.

Acum, s-a pensionat, însă vrea să se întoarcă în țară și să schimbe ceva în sistem. „Când am venit toamna trecută în România şi am văzut ce se întâmplă acolo şi care e situaţia cu băieţii de acolo mi-am dat seama că Dumnezeu mi-a dat o a doua şansă la viaţă să fac ceva pentru ţara mea şi pentru băieţii mei”, a spus Marius, într-un interviu vocea.biz.

Marius vrea să aducă sistemul american în România și spune că primul lucru pe care l-ar face este să unifice comunitatea cu poliția. Apoi, ar face un sindicat pe care să-l afilieze cu sindicatul din SUA. „În România sunt multe sindicate, care s-au deschis doar pentru că s-au “mâncat” între ei şi şi-au deschis altele”, explică fostul ajutor de șerif.

Dacă ar putea ocupa o funcție din care să poată face schimbări în sistem, Marius ar alege să fie prim-ministru, poziție din care ar avea mână liberă să schimbe tot MAI-ul. Nu vrea să vină să dea oameni afară, ci vrea să le dea șansa să demonstreze că merită să îmbrace uniforma de polițist. „Cei care vor să muncească vor rămâne, cei care nu ori se pensionează ori vor avea probleme cu sistemul şi cu mine, pentru că vor fi daţi afară şi vor pierde şi pensia”, spune Marius.

Se poate implementa în România modelul american? Fostul ajutor de șerif spune că nu, dar că se pot prelua lucruri din el și implementate în țară. „Ce se întâmplă acum în România nu merge, e clar!”, concluzionează Marius.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X