Timp liber

Romanii au inceput sa scoata bani frumosi din Pokemon Go. Suma fabuloasa pe care o cere Matei pentru contul lui de nivel 33

Nebunia jocului Pokemon GO le da idei de afaceri romanilor. Sunt zeci de jucatori care au inceput sa-si vanda conturile, pe internet. Daca la noi, platformele sunt cateva sute de lei, in strainatate ajung la mii de euro.

Diferenta de pret o da nivelul avansat la care ajung unii jucatori, dar si pokemonii rari pe care reusesc sa-i prinda.

Matei: „Am momentan 156 de pokemoni, dintre care foarte multi de nivel mare. Practic, cu cat sunt mai puternici cu atat vor lupta mai eficient impotriva altor pokemoni.”

Matei este un student la Cibernetica care s-a gandit sa castige de pe pokemonilor. Si-a scos contul la vanzare pe internet cu aproape 1.000 de lei.

Matei: „Contul meu este de nivel 33 – cel mai mare. Nu am atins nivelul respectiv jucandu-ma doar eu. Am folosit si-o aplicatie.”

Ca el sunt zeci de jucatori, care vor sa castige bani reali dintr-un joc virtual. Spre exemplu, un tanar scrie ca ii pare rau sa se desparta de contul sau, in care a strans 124 de pokemoni. Dar, pentru ca nu mai are timp de vanatoare, ii vinde.

Si patronii de restaurante din Bucuresti profita de succesul jocului pokemon si au dezvoltat adevarate strategii de marketing, pentru a-si atrage clientii. La o terasa din Parcul Herastrau, au fost implementate doua pokestocuri – cu alte cuvinte un fel de „magazine” unde se gasesc pokemoni. Regula insa prevede ca jucatorul sa stea cel putin o jumatate de ora pe terasa, daca vrea sa vaneze pokemoni.

Iulia Iancu, PR berarie: „In jumatate de ora respectiva, persoana care joaca acel joc are sansa foarte mari sa gaseasca pokemoni in zona respectiva. Oamenii cand vin, se si joaca, dar si consuma.”

Sunt insa si pasionati de pokemoni care nu ar da bani. Sociologii gasesc jocul foarte distructiv.

Mai mult, cautarea pokemonilor a provocat numeroase accidente. Cu ochii in telefon, multi tineri nu au mai fost atenti pe unde merg si au fost loviti de masini. Iranul a interzis jocul cu desavarsire in timp ce unele companii nu le permit angajatilor sa vaneze pokemoni in timpul programului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X