Actualitate

Romania, tara de lumea a treia. Rwanda ne întrece la competitivitate, Tanzania ne depaseste la infrastructura, iar Congo la învatamant

Romania a coborat noua pozitii în topul mondial al competitivitatii, clasandu-se pe locul 62 din 138 de state, conform clasamentului întocmit de catre Forumul Economic Mondial (WEF), tara noastra fiind trasa în jos de infrastructura, educatie, sanatate si administratie, scrie AdevarulFinanciar.

În top, Romania este depasita de Bulgaria (50), Polonia (36), Cehia (31) si tarile baltice, dar se afla în fata Ungariei (69) sau Slovaciei (65).

Mai grav, Romania este depasita de tari ca Azerbaidjan (37), Kuweit (38), India (39), Indonezia (41), Rusia (43), Rwanda (52), Kazahstan (53), Turcia (55), Georgia (59) sau Vietnam (60). Romania este vecina în clasament cu un stat din America de Sud, Columbia (61) si este urmata imediat în top de Iordania (63) si Botswana (64)

În clasamentul general Romania a obtinut 4,3 puncte, pe o scara de la 1 la 7, fiind luate în considerare conditiile de baza din economie, eficienta, precum si inovatia si sofisticarea afacerilor, mai scrie sursa citata.

Datele arata ca tara noastra sta foarte prost la capitolul infrastructura, problema stringenta din cauza întarzierilor din ultimii ani la lucrarile de constructia autostrazilor, dar si în privinta sanatatii si educatiei, aflate la randul lor în ultima perioada în centrul mai multor scandaluri.

În cadrul datelor defalcate, Romania ocupa locul 105 în privinta infrastructurii de transport, sub tari ca Tanzania (104), Cambodgia (102), Ghana (101), Etiopia (83), Tadjikistan (86), Trinidad & Tobago (72), Kenya (67), Sri Lanka (55) sau Namibia (52). Topul infrastructurii de transport este condus la nivel mondial de catre Emiratele Arabe Unite, Singapore, Hong Kong, Olanda si Japonia.

În cazul conditiilor de baza, care reunesc institutiile, infrastructura, mediul macroeconomic si sanatatea si educatia primara, Romania se afla pe pozitia 72 (4,55 puncte). În cazul institutiilor, tara noastra se afla pe locul 92.

Citeste continuarea pe AdevarulFinanciar.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X