Eveniment

România a făcut scurtcircuit din cauza viscolului puternic. Reactorul 1 de la Cernavodă, deconectat. Cinci județe au rămas fără energie electrică

La Centrala Nucleară Cernavodă a fost închisă Unitatea 1, iar în cinci judeţe din sud-estul ţării rămăseseră fără energie electrică 182 de localităţi, din cauza vicolului. În Bucureşti, mersul tramvaielor şi al metroului a fost dat peste cap.

Vijelia, zăpada şi frigul au îngenuncheat reţeaua electric din partea de sud-est a României, şi a creat probleme chiar şi în Bucureşti.

Nuclearelectrica SA a anunţat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată, din cauze externe, de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 06 ianuarie 2017, ora 08,25 din cauza unei perturbații pe o linie de transport a energiei electrice apărută din cauza vremii nefavorabile.

În aceste condiţii s-a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la Sistemul Energetinc Naţional, reactorul ramanand in functiune la un nivel redus de putere.

E-Distribuţie Dobogea a anunţat că, în condiţii de cod roșu de ninsori și viscol puternic, cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, au rămas fără energie electrică 97 de localităţi în judeţul Constanţa, 6 localităţi în judeţul Tulcea, 54 în Călăraşi şi 14 în Ialomiţa.

De asemenea, E-distribuţie Munteniaa anunţat că la ora 14,00 nu erau alimentate cu energie electrică 11 localităţi din Giugiu, tot din cauza viscolului.

În Bucureşti, oprirea alimentării cu energie electric a blocat traficul tramvaielor în mai mult zone ale oraşului şi a dat peste cap circulaţia metroului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X