Eveniment

Regina Ana a Romaniei a murit la varsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, in Elvetia. Unde va fi inmormantata

Regina Ana, sotia fostului suveran Mihai I al Romaniei si fiica printului Rene de Bourbon-Parma si a printesei Margaret a Danemarcei, a murit la varsta de 92 de ani.

Familia Regala a confirmat informatia pe site-ul romaniaregala.ro si pe pagina oficiala de Facebook.

Majestatea sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, 1 august 2016, la ora 13:45, la spitalul din Morges, in Elvetia.

La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria.

Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecatre zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges.Corpul neinsufletit va fi depus la Peles si apoi regina va fi inmormantata in Catedrala Arhiepiscopala de la Curtea de Arges.

Avocatul Casei regale, Adrian Vasiliu, a anuntat ca Regina Ana va fi inmormantata cel mai probabil in 13 august, informeaza news.ro. Vasiliu a spus ca, avand in vedere starea foarte proasta de sanatate, ”aproape de coma”, a reginei, decesul acesteia era un eveniment de asteptat.El a explicat ca acum trebuie facute o serie de formalitati in Elvetia, trupul neinsufletit al Majestatii Sale urmand sa fie adus in Romania probabil saptamana viitoare.

Adrian Vasiliu a precizat ca starea de sanatate a regelui Mihai este stabila.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață astăzi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din…

Posted by Familia Regala a Romaniei on 1 August 2016

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X