Interne

Regele Mihai nu a participat la ceremoniile pentru Regina Ana din Elveția. „Îi este foarte greu”

Casa regală a organizat până acum mai multe ceremonii la Morges, în Elveția, în memoria Reginei Ana, care a murit pe 1 august. La ceremonii au asistat apropiaţii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, însă Regele Mihai a lipsit. Un membru al Consiliului Regal a mărturisit că regele nu a participat la ceremonii pentru că este afectat de moartea ei şi îi este „foarte greu”, fiind „o povară teribilă” pentru el.

„Am vorbit ieri (miercuri – n.r.) cu Regele Mihai şi sigur că pentru o persoană în vârstă e o povară teribilă, pentru că, (…) erau extrem de apropiaţi. De aceea absentează de la ceremonii, pentru că îi este foarte, foarte greu”, a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal şi apropiat al Reginei Ana, potrigit digi 24.ro.

Prezența Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana, care vor avea loc pe 13 august, la Curtea de Argeș, este incertă. Dacă inițial s-a anunțat că este posibil ca regele să nu fie prezent la înmormântare, se pare însă că monarhul ar dori să vină în țară, pentru funerarii.

La Morges, Elveția, au fost organizate mai multe ceremonii în memoria Reginei Ana. O primă slujbă a avut loc, miercuri, la capela Beausobre din Morges, oraşul în al cărui spital a survenit decesul reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia şi Maria, cărora li s-a alăturat şi principele Radu şi stafful Casei Regale, transmite TVR.

Casa regală a organizat joi o nouă liturghie la Morges, în Elveţia, în memoria reginei Ana la care au asistat apropiaţii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, pe 13 august, membrii Consiliului Regal şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei va ajunge în țară pe 9 august.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X