Externe

Reacția lui Bush după atacurile din 11 septembrie, dezvăluită pentru prima dată: „Suntem în război”

Reacția fostului președinte George Bush a fost dezvăluită integral pentru prima dată la 15 ani de la atentate.

Fostul consilier al lui George W. Bush, Ari Fleischer, a dezvăluit pentru Reuters primele cuvinte ale liderului de la Casa Albă după atentatele de la 11 septembrie 2001.

„Suntem în război”, i-a spus Bush vicepreședintelui Dick Cheney, într-o convorbire telefonică de la bordul Ar Force One.

Bush s-a adresat apoi consilierilor: „Pentru asta suntem plătiți, băieți. Vom rezolva problema asta. Vom afla cine sunt cei responsabili și nu le va plăcea de mine”.

Bush a insistat să zboare spre Washington, din Florida, unde se afla, și i-a spus lui Cheney că este important ca lumea să vadă că guvernul funcționează. „O să-i prindem pe nenorociți (…) Ăsta e noul război, Sunt lașii fără fețe care atacă”.

Aproximativ 3.000 de oameni au murit în urma celui mai grav atac terorist produs asupra Statelor Unite.

Turnurile gemene ale World Trade Center (cei mai înalţi zgârie-nori din New York) au fost lovite la un interval de câteva minute de două avioane deturnate.

La ora locală 9:43 (16:43 ora României), un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Ministerului american al Apărării.

Un al patrulea aparat Boeing 757, al companiei United Airlines, care transporta 44 de persoane la bord, dintre care patru terorişti, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, în estul ţării. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X