Interne

Raul Mures, acoperit de ulei si o spuma alba. Imaginile filmate de un pescar au dus la deschiderea unei anchete

Poluare pe raul Mures. Cateva imagini filmate de un pescar amator au ajuns pe masa consilierilor judeteni, dar si la institutiile pentru protectia mediului din Targu Mures.

De cateva zile, raul este acoperit de ulei si o spuma alba. Oamenii spun ca in fiecare dimineata vad raul poluat si cred ca de vina ar fi carierele de piatra din zona.

„De la ora sase dimineata pana la 11, non stop vine murdarie, sedimente spuma multa, in fiecare dimineata iau probe de pe luciul apei asa arata dimineata apa raului mures cu murdarie, vaselina, ulei, are spuma in zona reghin ce curat e apa acolo”.

Acest pescar spune ca nu este pentru prima oara cand vede ca apa raului Mures este acoperita cu un strat gros de spuma dar si de scurgeri de ulei. A sesizat garda de mediu de mai multe ori, insa raspunsul primit l-a lasat fara grai. Oficialii au sustinut mereu ca apa este curata.

Pescar: E foarte murdar, dimineata vine spuma aia nu stiu de unde vine. A fost si de 20 de cm nu stiu de unde vine. Apa e asa ca sapunul, pe vremuri era curat, acum nu este decat namol

Pescarul a postat imaginile filmate pe facebook. Inregistrarea a ajuns si la prefectura, care a cerut o ancheta. De vina spun pescarii ar fi carierele de piatra de pe malul raului Mures, care in cursul noptii polueaza apa.

Lucian Goga, prefect judetul Mures: In urma sesizarii am solicitat institutiilor competente, Garda de M ediu, Apele Romane si IPJ Mures care vor face cercetari in acest sens daca exista balastiere care functioneaza ilegal…daca este cei vinovati daca exista vor suporta consecintele

Politia, dar si garda de mediu au deschis o ancheta. Urmeaza ca astazi cel care a realizat filmarea sa fie audiat la politie, iar carierele de piatra sa fie verificate. Intre timp angajatii apelor romane impreuna cu cei de la mediu, monitorizeaza raul Mures.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X