Social

RATB a dat amenzi de 10 milioane de euro degeaba

În perioada 2013 – 2015, RATB a dat amenzi în valoare de 10 milioane de euro, dar nu i-a intrat în cont nici un ban. Sumele au mers la administraţiile publice locale, inclusiv cele din Iaşi, Constanţa sau Alexandria, unde au buletine cei amendaţi.

În ultimul timp, controlorii RATB sunt din ce în ce mai rari la vedere prin mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Totodată, ei sunt în postura pisicii cu clopoţei care nu mai prinde şoareci, în sensul că oamenii vin în staţiile de autobuz în uniforme pe care scrie cu litere mari ”controlor”, aşteaptă să fie văzuţi de cei care sunt în staţie, apoi se urcă în maşină. Trebuie să fii inconștient ca în asemenea condiţii să circuli fără bilet pe mijloacele de transport în comun.

”Sumele provenite din amenzi se fac venit la bugetele locale”
Sensul este că RATB încearcă prin asemenea metode să determine călătorii să cumpere călătorii – şi mai puţin să aplice amenzi. Asta pentru că Regia de Transport nu beneficiază cu nimic din amenzi, iar banii se duc la administraţiile publice locale de unde provin călătorii buclucaşi. Dacă e din Slobozia, amenda este trimisă şi încasată de primăria din Slobozia, dacă e din Baia Mare, banii merg acolo etc.

Un studiu RATB arată că în ultimii trei ani controlorii au dat amenzi în valoare de 10 milioane de euro pentru călătorii fără bilete, bani din care regia nu a văzut nimic.

Conform unui comunicat primit pe acestă temă, Primăria Capitalei, patronul RATB, spune că nu are ce face, pentru că aşa este legislaţia. Ordonanţa 2/2001, ART. 8 (4) spune că: ”Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice in conformitate cu legislatia in vigoare se fac venit integral la bugetele locale”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X