Actualitate

Raed Arafat, semnal de alarma pentru populatie: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica!

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a facut mai multe recomandari pentru populatie in contextul fenomenelor meteo extreme din ultima perioada, soldate cu morti si raniti in mai multe orase din tara.

„Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor aparea vijelii de scurta durata, dar de intensitate maxima care pot duce la distrugeri importante. Populatia trebuie sa invete, sa asculte altertele. Avem aplicatia DSU prin care se transmit alertele chiar in timp foarte scurt. Aplicatia poate fi fixata, daca vreti, doar pe o anumita zona. Atunci oamenii sa tina cont de ele si sa se protejeze”, a spus Raed Arafat, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a fost intrebat daca intentioneaza sa dezvolte o aplicatie privind comportamentul oamenilor in cazul unor fenomene meteo extreme, dupa modelul celei intitulate „Nu tremur la cutremur”.

„Sigur ca vrem sa educam populatia in acest sens. Ceea de trebuie stiut este ca atunci cand primesti o alerta de vijelie, incerci sa ramai in cladire, nu pleci pe strada, nu te adapostesi sub un pom. Esti atent sa nu stai langa o cladire de pe care poate sa-ti cada ceva in cap sau sub un balcon”, a mai spus Arafat.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X