Actualitate

Proteste in Turcia, dupa ce partidul de guvernamant a propus legalizarea pedofiliei. Ce trebuie sa faca agresorii ca sa scape

Un proiect de lege initiat chiar de partidul presedinteluI Erdogan starneste controverse in Turcia.

Un proiect de lege din Turcia care prevede ca barbatii care agreseaza minore, dar se casatoresc cu victimele lor, sa nu mai fie pedepsiti, starneste furie. Zeci de persoane au protestat impotriva proiectului de lege in centrul Istanbulului, strigand “Violul este o crima impotriva umanitatii”. Criticii proiectului de lege, printre care si celebritati, spun ca guvernul incurajeaza astfel pedofilia. O petitie lansata online prin care se cere autoritatilor ca proiectul sa fie boicotat, a strans peste 600.000 de semnaturi in doar trei zile. Printre oponenti se numara si o asociatie in conducerea careia apare fiica presedinteluI Erdogan.

In replica, guvernul a insistat ca legislatia a avut drept scop abordarea traditiei casatoriilor intre minori, insa criticii proiectului au denaturat sensul acestuia. Proiectul a fost aprobat intr-o sedinta parlamentara, insa va fi supus la vot, in urma unei dezbateri, in zilele urmatoare.

In cazul in care proiectul, propus de parlamentarii Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), aflat la putere in Turcia, va fi votat, detinutii inchisi pentru agresarea unui minor, dar care se vor casatori cu victimele lor, vor putea cere sa fie eliberati. Varsta legala de consimtamant in Turcia este de 18 ani, dar casatoriile intre minori sunt larg raspandite, in special in sud-estul tarii.

„Sunt persoane care se casatoresc inainte de a implini varsta legala. Aceste persoane pur si simplu nu cunosc legea „, a declarat premierul Turciei, Binali Yıldırım. Ministrul justitiei, Bekir Bozdag, a declarat despre casatoriile cu minori ca reprezinta „din păcate, o realitate” in Turcia, dar barbatii implicati „nu sunt violatori sau agresori”. Bozdag spune ca masura ar afecta aproximativ 3.000 de familii. De altfel, in luna iulie a acestui an, Curtea Constitutionala a Turciei a modificat semnificatia „abuzului” din Codul penal, pedepsind orice act care implica copii sub varsta de 15 ani.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X