Externe

Produsele Microsoft, sub embargo in Rusia. Decizie de ultim moment

Presedintele rus Vladimir Putin a facut apel la autoritati si companiile locale sa renunte la tehnologia IT de import, astfel ca produsele Microsoft au intrat sub embargo.

Astfel ca programele Microsoft Exchange si Outlook, utilizate in cazul a 6.000 de computere, vor fi inlocuite cu sistemele de e-mail dezvoltate de compania de stat Rostelecom PJSC.

De asemenea, 600.000 de utilizatori ar putea alege sa inlocuiasca Microsoft Windows si Office cu programe dezvoltate de firma ruseasca New Cloud Technologies.

Dupa scantiunile internationale care i-au fost impuse ca urmare a anexarii peninsulei Crimeea, in anul 2014, Rusia a pus accent pe dezvoltarea solutiilor IT locale.

De asemenea, recent, seful Autoritatii de Reglementare in Comunicatii din Rusia, German Klimenko, a decis sa impuna impozite de 18% pentru aplicatiile vandute pe piata interna de companii ca Apple si Google.

O masura similara a fost luata in anul 2014 si de autoritatile chineze. Beijingul a interzis atunci importul de tehnologie IT pentru institutiile publice din China, pe fondul unor probleme de securitate invocate de presedintele Xi Jinping, cel care a initiat aceasta masura.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X