Timp liber

Problema de clasa a IV-a care dă bătăi de cap adulților. Tu știi rezolvarea?

O problemă de matematică dată unor elevi de clasa a patra, din Japonia, a devenit virală pe Internet după ce foarte multe persoane nu au reușit să găsească soluția corectă.

Iată calculul matematic care a născut atâtea dezbateri și pe care te invităm să o rezolvi și tu:
9 – 3 ÷ 1/3 +1=?

Deși pentru a rezolva această problemă nu sunt necesare decât cunoștințe ale operațiilor aritmetice elementare, problema este dificilă pentru 90% dintre adulți. Probabil sunteți curioși în legătură cu greșelile făcute de oameni.

Una dintre cele mai importante este introducerea operației într-un calculator sau în Google într-un mod necorespunzător. Ceea ce ar trebui scris ”9-3/(1/3)+1” ar fi scris ”9-3:1/3+1”. În cazul acesteia din urmă, calculatorul ar împărți mai întâi 3 la 1, iar apoi 3 la 3 și astfel ar obține un rezultat diferit.

Unii oameni au echivalat operația din mijloc cu trei, în timp ce alții au considerat că au de-a face cu o ecuație. Statistica este îngrijorătoare deoarece, potrivit unui studiu, doar 60% dintre persoanele de peste 20 de ani au reușit să găsească răspunsul corect, în condițiile în care rata succesului în anii ’80 era de 90%.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X