Eveniment

Prima companie din Romania care a redus saptamana de lucru la patru zile

Agentia de marketing digital WebDigital a decis reducerea numarului de zile lucratoare pe saptamana, de la 5 la 4, incepand din august 2016.

Masura se va desfasura pana la finalul anului si isi propune sa aduca o imbunatatire a eficientei in cadrul echipei si sa demonstreze ca experienta unui job poate progresa, prin transformarea fiecarei zi de luni in timp liber, a anuntat compania, potrivit Mediafax.ro.

“Cred ca, pe parcursul unei saptamani, avem timpi morti si e normal ca acest fenomen sa apara. In momentul in care putem sa eliminam acesti timpi morti si sa-i transformam intr-un beneficiu, consider ca ziua de luni poate fi transformata intr-o zi libera, care sa ofere o energie si, mai ales, un nivel de productivitate mai bune pentru restul saptamanii”, a declarat Ionut Munteanu, Managing Partner & Trainer WebDigital.

Intr-o postare pe blogul companiei, reprezentantii WebDigital sustin ca “saptamanile cu timp de lucru mai putin decat norma de 40 de ore au inceput sa apara din ce in ce mai des. Noi vrem sa vedem daca reteta aplicata cu succes de altii in alte tari poate functiona si in Romania. Avem toate motivele sa credem ca decizia de a trece la o saptamana cu 4 zile lucratoare va avea succes.”

Si alte companii din strainatate au introdus saptamana de 4 zile lucratoare, Serps Invaders din Edinburgh, o agentie de digital marketing, luand aceasta decizie inca din 2013. De la implementarea acestei masuri, agentia a raportat angajati mai odihniti, s-a extins prin deschiderea unui nou birou in Barcelona, a castigat clienti importanti precum Gillette, Chanel si SEAT si a reusit sa atraga mai multe talente din domeniul marketing-ului digital.

Cel mai mediatizat exemplu in Romania este Suedia, tara in care tot mai multe companii, intre care si Toyota, experimenteaza ziua lucratoare de 6 ore. Brath, o companie cu 20 de angajati, a raportat incasari mai mari cu aproape 100%.

WebDigital este o agentie specializata in Pay Per Click Marketing din Bucuresti, certificata Google Premier Partner.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X