Diverse

Povestea copilului care a trait toata viata lui intr-o “punga”, izolat de lumea din jur! Sistemul lui imunitar era aproape inexistent

David s-a nascut in 1971 si medicii au stiut inca din primele lui clipe de viata ca este un baietel special care are nevoie de un tratament aparte. La fel ca si celalalt baiat din familie el suferea de o afectiune grava, sistemul lui imunitar era la pamant, iar el trebuia protejat. Diagnosticul era: SCID (severe combined immunodeficiency= imunodeficienţa combinată severă). Fratiorul lui, botezat tot David, murise dupa sapte luni. El a trait 12 ani.

Aceasta este povestea dramatica a lui David Vetter, un pusti din Texas care a trait toata viata intr-o “bula”, un soi de “cort” construit special de NASA, un mediu steril in care baiatul era protejat de lumea exterioara. Interesant este ca tot cei de la NASA i-au facut si un costum special, ca de astronaut, pe care David l-a purtat de cateva ori pentru a putea iesi din “punga” lui speciala.

In “casuta” lui, David incerca sa duca o viata cat mai aproape de normalitate. Isi facea lectiile, se uita la televizor, se juca.

Medicii le-au dat sperante parintilor pana in ultimele luni de viata ale copilului. Au crezut ca vor reusi sa faca un transplant de maduva de la sora baiatului si ii vor putea “reconstrui” sistemul imunitar. Din pacate au aflat dupa numeroase teste si investigatii ca nivelul de compatibilitate dintre cei doi era mult prea mic si nu au mai putut face nimic pentru pustiul din bula.

In cei 12 ani de viata, David nu a intrat in contact direct cu alti oameni. Doar medicii care se ocupau de el in puteau atinge, dar doar daca purtau manusi speciale.

Abia in februarie 1984, dupa ce starea baiatului devenise critica si el era in coma, medicii au fost de acord sa il scoata din acel mediu steril. Familia l-a putut atinge atunci pentru prima oara, insa David Vetter a murit cateva ore mai tarziu.Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X