Social

Peste 7.000 de poliţişti au fost jefuiţi prin metoda „fluturaşul”! Cum a fost pusă la cale escrocheria de proporţii

SItuaţie fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne: peste 7.000 de poliţişti au fost jefuiţi, chiar de şefii lor, prin metoda „fluturaşul”.

Preşedintele sindicatului poliţiştilor Diamantul, Emil Păscuţ, acuză conducerea MAI că i-a „fraudat pe tinerii agenţi de poliţie”, sub ochii închişi ai sindicatelor din domeniu. Practic, potrivit liderului sindical, MAI a fentat legea şi, în loc să crească salariile agenţilor de poliţie până la pragul legal, a încurajat unităţile de poliţie să adauge la remuneraţia oamenilor legii sporurile, pentru ca salariile acestora să ajungă la 1250 brut pe fluturaşul de leafă, ceea ce, pe lângă faptul că îi dezavantajează pe tineri, mai e şi ilegal.


Recent, Emil Păscuţ i-a trimis ministrului de Interne o scrisoare, în care solicita rezolvarea rapidă a acestei situaţii: „Vă rog să luaţi măsuri pentru sancţionarea funcţionarilor vinovaţi din Direcţia Generală Financiară, faţă de faptul că în perioada mai-iunie 2016, cca. 7.000 de agenţi de poliţie au avut salariul de funcţie sub minimul de 1.250 lei brut, garantat prin hotărâre de guvern, şi să dispuneţi totodată calculul şi plata către funcţionarii fraudaţi, a diferenţei între salariul de funcţie brut şi 1.250 lei”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X