Interne

Peste 100 de kilograme de pește stricat, retras de autorități din restaurantele de pe litoral

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a retras, în ultimele 24 de ore, din unitățile de alimentație publică de pe litoral, peste 100 de kilograme de pește impropriu consumului.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanța, pe baza sesizărilor primite în legătură cu modalitățile de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a peștelui și produselor rezultate din pescuit, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2016 au verificat, vineri și sâmbătă, 29 unități de alimentație publică de pe litoral.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate abateri de la legislația sanitar-veterinară cu privire la manipularea, etichetarea și depozitarea peștelui și a produselor din pescuit, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei, totodată fiind retrase de la consum 116,5 kg marfă, ce a fost trimisă la incinerare”, se arată în comunicatul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat, cu o sumă totală de 102.500 lei, şase hoteluri, cinci cluburi şi cinci restaurante de pe litoral. În în unităţile respective au fost găsite alimente expirate, dar şi mizerie în camere.

De asemnea, la finalul săptămânii trecute, angajații ANPC au verificat şase hoteluri din staţiunile Neptun şi Olimp, precum şi cinci cluburi, dar şi cinci terase şi restaurante din staţiunea Mamaia. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 102.500 lei pentru nereguli precum alimente depozitate necorespunzător sau expirate, lenjerie de pat murdară sau piese de mobilier stricate. În patru hoteluri au fost găsite faţade deteriorate ale unor balcoane, gresie stricată la baie, mobilier rupt în camere sau lenjerie de pat murdară. Totodată, au fost aplicate sancţiuni şi pentru lipsa informării consumatorilor cu privire la serviciile cu şi fără plată a programelor TV din camere.

Cinci cluburi şi terase de pe litoral au fost, de asemenea, amendate pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X