Social

Pelerinajul la Sfânta Parascheva, dat peste cap de vreme. Mii de enoriași au fugit din calea ploii

Pelerinajul în cinstea Sfintei Parascheva a fost dat peste cap de vreme. Ploaia torențială și frigul câinesc i-au alungat pe enoriașii, care au venit cu zecile de mii, pentru a se ruga la moaștele Cuvioasei Parascheva. Până să înceapă să plouă cu găleata, peste 24.000 de oameni au ajuns să se închine la racla cu sfintele rămășițe. În numele credinței, doar câteva sute de persoane au îndurat vremea capricioasă, relatează ziaruldeiasi.ro

Enoriașii, veniți cu miile la Iași, se așteptau ca divinitatea să facă o minune pentru ca ei să închine rugăciuni fierbinți la moaștele Sfintei Parascheva. Vremea i-a luat prin suprindere pe mulți dintre ei. Peste noapte, la Iași, a început să plouă cu găleata, iar mulți au fost luați prin suprindere. Nepregătiți pentru condiții vitrege, pelerinii, mulți dintre ei bătrâni și bolnavi, n-au mai putut răbda. Zgribuliți de frig, oamenii s-au adăpostit pe unde au putut și au renunțat să mai stea la coada care se întindea pe aproape doi kilometri în apropierea Catedralei Mitropolitane din Iași.

Încrezători ca Dumnezeu va îndrepta vremea, sute de oameni, care aveau cu ei umbrele, și-au așteptat rândul pentru a ajunge să se roage măcar câteva secunde la Sfânta Parascheva, despre care cred că este făcătoare de minuni.


Pelerinajul la Sfânta Parascheva, dat peste cap de ploaie
Meteorologii au însă vești proaste pentru cei care au venit în pelerinaj. Județul Iași se află sub cod portocaliu de vreme rea, valabil până miercuri, la ora 20. Va ploua în sud-estul, estul și centrul țării, unde cantitățile de apă vor ajunge și la 90 de litri pe metrul pătrat. Județele vizate de codul de portocaliu de ploi și vânt puternic sunt Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X