Sport

Pe tricolori ii asteapta vremuri grele. Metoda dura de antrenament folosita de Christoph Daum

Intr-un interviu acordat unui cotidian de sport din Romania, noul selectioner al ”tricolorilor ”, Christoph Daum, a facut unele declaratii cu privire la metodele dure pe care le aplica in antrenamentul sportivilor.


Pe cand era antrenor la Bayer Leverkusen in urma cu 20 de ani, controversatul antrenor german isi obliga jucatorii sa umble desculti pe cioburi de sticle sparte. Filozofia lui Daum este urmatoarea: ”Creierul e bossul”, sustine acesta si adauga ca trebuie sa lucrezi enorm cu creierul fotbalistilor pentru a avea succes. In vocabularul lui Daum nu exista expresia „Stop! Nu pot face mai mult!” si incearca intotdeauna sa le-o transmita si celor pe care-i antreneaza. Creierul comanda totul. Pentru creier nu exista limitari. Daum numeste aceasta antrenament mental si crede ca este la fel de important ca si antrenamentul fizic sau tratamentul medical.

La inceput, jucatorii lui Bayer Leverkusen nu au fost pregatiti, au fost socati de ceea ce intentiona sa faca Daum, insa s-au conformat vointei antrenorului lor si au acceptat o incercare supravegheata de experti. Daum sustine ca totul este legat de fizica, si ca este esential sa stii cum sa distribui presiunea pentru a nu te accidenta.

In urma acestei practici dureroase si ciudate de antrenament, jucatorii au inteles ca secretul reusitei in sport este sa lucrezi permanent cu mintea, sa o antrenezi, doar asa poti face lucruri pe care inainte le credeai imposibile. Daum sustine ca 50% dintre jucatorii lui Bayer au inceput sa se identifice cu munca mentala, cu vointa, cu sacrificiul, cu rezistenta mentala, cu toate lucrurile care vin din creier. Pentru a intelege aceste lucruri si a valorifica la maximum puterea impresionanta a creierului este nevoie de experiente reale, de practica, doar asa fotbalistii isi pot da seama de influenta enorma a creierului asupra intregii lor vieti.

Se pare ca metoda bizara de antrenament al lui Christoph Daum a dat rezultate la Bayer Leverkusen, deoarece echipa ”Aspirinelor” a iesit de trei ori vicecampioana in Bundesliga in patru sezoane, calificandu-se si in grupele Ligii Campionilor. Primul meci al Romaniei cu germanul pe banca tehnica va fi in data de 4 septembrie la Cluj-Napoca impotriva Muntenegrului, duel contand pentru preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X