Interne

Paradisul din Romania s-a transformat intr-o „pacaleala”. Ce au gasit turistii care au incercat sa ajunga la lacul Colibita

Colibita, marea de la munte, un loc splendid, s-a transformat in pacaleala de la munte, spun multi turisti nervosi care nu au reusit nici macar sa atinga apa.

Oamenii s-au plans ca desi lacul este public, pare privat, pentru ca proprietarii terenurilor de langa apa si-au ingradit locurile, iar turistii cazati la pensiuni mai indepartate nu pot ajunge pe mal.

Colibita este un lac superb inconjurat de munti si vizitat in ultimii ani de mii de oameni, cuceriti de peisaj. Insa multi sunt dezamagiti, cum este si un turist, plecat din Romania in urma cu aproape 40 de ani in Germania. Vine doar in vacanta in tara si anul acesta a trecut si pe la Colibita – marea de la munte. Este surprins de peisajele minunate din zona, dar nu se va mai intoarce pentru ca nu a reusit sa se plimbe pe malul apei.

In aceeasi situatie sunt mii de turisti care au venit in aceasta vara la Colibita, pentru ca zona s-a dezvoltat extrem de mult. Peste noapte au aparut numeroase pensiuni, iar cei care au reusit sa cumpere teren l-au ingradit si nu au mai lasat cale de acces catre apa. Degeaba este lacul este in proprietatea apelor romane. Autoritatile locale nu au prevazut, asa cum ar fi trebuit poteci de acces si chiar o zona publica pe mal.

In aceste conditii, cei cazati in pensiunile mai indepartate nu au cum sa ajunga la apa. Ar trebui sa sara gardurile ori sa mearga la localuri cu deschidere la lac, unde trebuie sa comande ceva de mancare sau de baut, daca vor sa admire privelistea.

Cei care au cel mai mult de suferit sunt investitorii privati. Calin Luca a luat 400.000 de euro cu fonduri europene pentru a-si construi o pensiune cu restaurant.

Luca Calin – proprietar pensiune: „Toti turistii care vin prima intrebare care mi-o pun e cum pot sa ajunga la lac ? Practic, lumea face bani ca are acces la lac, noi din partea de sus trimitem turistii exact in locatiile lor, nu avem ce sa facem, trimitem clientii nostri la ceilalti din zona”.

Si Adrian avea aceeasi problema, pentru ca pensiunea lui nu este pe malul lacului. Asa ca si-a amenajat un spa.

Consiliul judetean spune ca se chinuieste de 3 ani sa remedieze situatia, asfel ca toti turistii sa poata ajunge pe malul lacului. Proiectul autoritatilor locale prevede si un ponton cu hidrobicciclete.

Ioan Ţintean, vicepresedinte CJ BN: „A fost depusa o oferta, un singur plic, o oferta care dupa ce am deschis plicul s-a constatat ca corespunde criteriilor minimale pe care le-am pus in caietul de sarcini in sensul ca trebuie sa aiba minim 30 de metri deschidere la lac sa fie de la 60 de ari, 600 de mp in sus.”

Accesul la apa nu este singura problema a turistilor. Acestia se plang si de drumul plin de cratere dar si de locurile putine de cazare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X