Tehnologie

Până și jucăriile sexuale au ajuns să ne spioneze

O femeie a dat în judecată un producător de jucării sexuale inteligente, pe motiv că ar fi colectat informații de adâncime fără acordul ei.

Este vorba despre compania Standard Innovation, care comercializează vibratorul inteligent We-Vibe. Femeia a sesizat că obiectul a devenit mai intim decât ar fi fost programat să fie și a suspectat că ar colecta date care ar fi trebuit să rămână între cei patru pereți ai încăperii în care era utilizat.

Acum câteva săptămâni, doi cercetători au spus audienței din cadrul convenției de hacking Defcon că jucăriile sexuale inteligente We-Vibe transmit o cantitate mare de date despre utilizatori către compania care le produce. Procesul a fost deschis în Illinois, SUA, iar femeia cunoscută publicului sub pseudonimul N.P. a acuzat Standard Innovation pentru faptul că i-a pătruns în intimitate împotriva voinței sale, potrivit Vocativ.

Compania ar fi folosit jucăria conectată la smartphone pentru a obține date personale, cum ar fi adresa de e-mail a utilizatoarei și modurile în care setează instrumentul în mod uzual. Aplicația afiliată permite personalizarea experienței până în cele mai profunde detalii: utilizatorii pot alege dintr-o serie de moduri de vibrație, de care pot profita după bunul plac. În acuzație, N.P. a menționat că a cumpărat un We-Vibe în mai și că l-a folosit de câteva ori, până când a realizat că transmite date despre practicile desfășurate către serverele Standard Innovation, printre acestea numărându-se vibrațiile folosite, datele la care a avut loc activitatea și adresa de e-mail.

Vibratorul poate fi controlat de la distanță prin aplicația dedicată pentru smartphone, ceea ce îl face o alegere inspirată pentru cupluri. Experții în securitate de la TrendMicro au arătat recent că este în zadar ca utilizatorul să se protejeze în timp ce folosește We-Vibe, pentru că este foarte vulnerabil în fața hackerilor. În cadrul CeBIT, au arătat cum hackerii îl pot manevra de la distanță folosind doar câteva linii de cod, putând să obțină chiar și înregistrări video.

Standard Innovation a publicat un anunţ pe site-ul oficial, în care a recunoscut că sunt colectate anumite date, cu scopul îmbunătăţirii produselor. Reprezentanții companiei au insistat, însă, asupra ideii că nu bagă mâna până la cot*, întrucât clienții rămân anonimi.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X