Interne

Pakistanez care a incitat la „jihadul global”, declarat indezirabil pe teritoriul Romaniei. Anuntul facut de SRI

Curtea de Apel Bucuresti a dispus marti declararea ca persoana indezirabila pentru Romania a cetateanului pakistanez Shahzad Ahmed pentru o perioada de 10 ani, dupa ce SRI a descoperit ca acesta a efectuat propaganda jihadista.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Roman de Informatii, Shahzad Ahmed, aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman, a intrat in atentia SRI incepand cu finele anului 2015, cand a patruns ilegal in tara noastra.

„In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora”, declara SRI.

La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat CAB, care a dispus masura declararii ca indezirabil a lui Shahzad Ahmed, pentru implicarea in fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” si „l” din Legea 51/1991 (republicata), constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca misiune prioritara prevenirea oricaror riscuri si amenintari pe profil antiterorist, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi.

Pentru completarea si verificarea informatiilor, monitorizarea si derularea de masuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu Inspectoratul General pentru Imigrari din cadrul MAI.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X