Externe

Organizatorii nu-si explica fenomenul. Confuzie la Rio dupa ce apa bazinului de la sarituri a devenit din senin verde

Confuzie la Rio printre organizatorii JO dupa ce apa bazinului de la Centrul Acvatic Pedro Adrega, unde s-a derulat finala de sarituri sincron 10m, a devenit din albastra – verde in mai putin de 24 de ore, relateaza BBC.

Atat sportivii, cat mai ales fanii si jurnalistii prezenti la eveniment s-au aruncat in speculatii dupa ce organizatorii s-au aratat si ei uimiti de transformarea apei si nu au putut oferi o explicatie oficiala.

Cu o zi inainte, apa avea culoarea albastru turcoaz, insa dupa cateva ore a ajuns un verde smarald. „N-am mai sarit intr-o astfel de apa colorata” a declarat sportiva britanica Tonia Couch. „Prima data am observat culoarea la incalzire, dupa aia a devenit din ce in ce mai verde in timpul competitiei” a adaugat ea.

La finalul competitiei castigate de chinezoaicele Chen Ruolin si Liu Huixia, organizatorii au declarat ca investigheaza problema, in timp ce pe social media situatia a fost intens dezbatuta, primind si denumirea de „pool gate”.

Unii antrenori au declarat ca apa verde nu i-a afectat pe saritori. Suprafata apei a devenit, datorita culorii verzi, mai usor de observat in timpul sariturii, de catre sportiv.

Fotografii americani, prezenti la eveniment, au speculat ca apa bazinului nu a fost tratata corespunzator peste noapte, iar nivelul clorului a scazut, ceea ce a dus la aparitia algelor.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X