Social

Ora de romana intr-o scoala din Dambovita. Bataie si injuraturi intre profesoara si elevi

La Liceul Sportiv Nr. 2 din Moreni, judetul Dambovita orele de Limba si Literatura Romana se desfasoara intr-un mod atipic. Profesoara si elevii se jignesc reciproc, tipa si se injura. O astfel de ora de curs a fost filmata si postata pe internet.

Copiii spun că profesoara este ţinută în braţe de directorul unităţii care nu ar băga în seamă deviaţiile de comportament ale acesteia. Cazul a ajuns acum şi în atenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care a demarat o anchetă.

„Am fost informat de directorul şcolii. Înţeleg că nu este prima dată când există probleme de comportament la doamna profesoară, dar eu aş observa acolo probleme de comportament şi din partea elevilor şi din partea profesorului. Principala problemă e că nu reuşeşte să ţină clasa în mână. Nu trebuie să ai nici 100 de kg şi nici 60 de ani ca să te impui în faţa unei clase. Dacă o să ţipi mai tare decât elevii, cu siguranţă că efectul nu o să fie cel urmărit. Vor sesiza comisia de disciplină care are întreaga responsabilitate asupra unor astfel de comportamente”, a declarat prof. Sorin Ion, insp. general ISJ Dâmboviţa.

„Din păcate sunt convins că astfel de situaţii mai există în învăţământ şi atâta vreme cât nu există o triere mai riguroasă a cadrelor didactice, din punct de vedere psihologic, comportamental, ne vom mai întâlni cu astfel de situaţii. E jignitor pentru profesia noastră că astfel de ore mai sunt posibile în 2016”, a mai spus Sorin Ion. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara riscă de la o simplă mustrare, până la desfacerea contractului de muncă, scrie ziarul Adevarul.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X