Social

Operatiune de amploare in Romania! 10 avioane arunca tone de peste congelat. Care este MOTIVUL

10 avioane decoleaza de pe un aeroport din Banat, zboara peste padurile Banatului, in Timis si Caras-Severin, dar si peste cele din Arad, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Arges, Sibiu si Brasov, unde arunca tone de momeli pe baza de peste, congelate la -28 de grade. In ele se gasesc pastile antirabie.

O ampla campanie de toamna, de vaccinare impotriva acestei boli, a inceput in zona in baza unui program european, si este organizata de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Actiunea e gazduita de Aeroportul din Caransebes.

Potrivit specialistilor, cand momeala se dezgheata, vulpile sunt atrase de mirosul de peste si astfel inghit si pastila care le tine sanatoase, ferindu-le de turbare, noteaza expressdebanat.ro.

Rabia sau turbarea este o boala produsa de un virus care afecteaza creierul si maduva spinarii atat la animale, cat si la oameni. Rabia este o boala infectioasa acuta, determinata de virusul rabic transmis de la animale la om prin muscatura. Este o encefalomielita (boala a sistemului nervos) cu evolutie rapida si invariabil duce la deces.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X