Interne

Oamenii trăiesc clipe de coșmar, sunt îngroziți de cele văzute. Ce a apărut pe un CÂMP în Galați

Recolta distrusă de ploi a devenit coșmarul agricultorilor din județul Galați care se plâng că ar putea da faliment. În apropiere de Galați, culturile de grâu și cele de morcovi sunt compromise, se plâng legumicultorii, care spun că natura dezlănțuită le-a provocat pagube de aproape 10 milioane de euro.

În Lunca Prutului, din apropiere de Galați, ploile torențiale au făcut ravagii. Unele culturi au fost inundate și nu au putut fi recoltate cu ajutorul utilajelor.
Recoltă distrusă de ploile torențiale. Fermierii nu mai pot reface culturile
Agricultorii își plâng în pumni deoarece nu au putut pregăti nici noua cultură deoarece terenurile sunt invadate de ape.

„Aici trebuia să punem grâu, dar unde? Este numai apă. Nu o putem scoate la timp. Nu se poate pregăti terenul. De semănat nici atât, iar la vremea asta trebuia să fie semănat. Sub nicio formă nu mai avem ce face în toamna asta. Aici la morcovi nu se poate intra să recoltăm”, a povestit Florin Samira, un agricultor în zonă.
Bărbatul spune că o mare parte din recoltă a fost stricată de apă. Legumele, care au rezistat, nu pot fi însă culese din cauza nămolului, iar toată munca depusă de-a lungul anului s-a dus pe apa Sâmbetei.

Fermierii spun că toată vara s-au rugat să plouă pentru a avea o recoltă bogată. Ploile torențiale, care s-au abătut asupra zonei în această toamnă, au fost însă nimicitoare pentru culturi.


„Situația de acum nu poate decît să ducă fermierii din zonă la faliment. Sunt în jur de 2000 de hectare de legume, dacă facem referire numai la legume din care au fost recoltate aproximativ 1000 de hectare. Mai sunt 1000 de hectare, cele rădăcinoase, unde producţia medie e de 50 de tone la hectar, ar fi însemnat 50.000 de kg de legume.
Cu 1 leu pe kg ar însemna circa 10 milioane de euro care se pot pierde”
, a spus Petre Grigore, fermier.

Disperați din cauza pagubelor uriașe, oamenii au cerut ajutorul autorităților pentru a fi despăgubiți. Din cauza birocrației, nu cred că își vor recupera vreodată pierderile.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X