ShowBiz

O tânără a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

Aceasta intamplare a avut loc pe 5 septembrie 1986, in orasul Karachi din Pakistan. Un grup de islamisti radicali a atacat un avion al companiei aeriene „Pan American” (SUA). Atacul terorist se putea incheia cu moartea a sute de oameni. Insa acest lucru ingrozitor a fost impiedicat de Neerja Bhanot, o stewardesa curajoasa, care si-a jertfit fara ezitare viata, salvandu-i pe pasagerii acestui avion.

Neerja a absolvit o scoala medie din Mumbai, scrie bzi.ro. Apoi a lucrat ca model, reprezentand o multime de branduri cunoscute. In martie 1985 ea s-a casatorit in urma unui aranjament matrimonial organizat de catre parinti. Insa sotul ei a fost nemultumit de zestrea obtinuta si peste 2 luni a renuntat la casnicie. Dupa aceasta Neerja a hotarat sa devina stewardesa la compania „Pan American”.

Bhanot era sefa insotitorilor de bord a zborului PA 73. Avionul a decolat din Mumbai si a aterizat la ora 05:00 in orasul Karachi din Pakistan. In momentul aterizarii, pasagerii si membrii echipajului au fost luati ca ostatici de catre patru teroristi inarmati. Neerja a reactionat imediat: ea a reusit sa-i preintampine pe piloti si acestia au parasit avionul printr-o trapa de rezerva.

Initial teroristii au impuscat toate persoanele, care s-au identificat ca americani. Apoi au cerut toate pasapoartele pasagerilor, intentionand sa-i execute pe cetatenii americani ramasi. Insa curajoasa stewardesa a ascuns toate actele in cosul de gunoi si, deoarece nu au reusit sa-i identifice vizual pe americani, islamistii n-au mai omorat pe nimeni.

In momentul in care politia pakistaneza a luat cu asalt avionul, Neerja a profitat de agitatia creata si a evacuat toti pasagerii. Ea nu s-a speriat nici de impuscaturi, nici de exploziile grenadelor. Chiar atunci cand vroia sa paraseasca avionul, tanara stewardesa a observat 3 copii, care se ascunsesera dupa scaune si nu indrazneau sa iasa de acolo.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X