Externe

O tanara a fost retinuta pe aeroport la intoarcerea din luna de miere. Ce i-a facut pe politisti sa o considere suspecta

Clipe de groaza pentru o tanara britanica de religie musulmana.

Faizah Shaheen, o asistenta medicala din Marea Britanie, a fost retinuta pe aeroportul Doncaster sub suspiciunea de terorism. Femeia, in varsta de 27 de ani, de religie musulmana, se intorcea din luna de miere, pe care o petrecuse in Turcia, la Marmaris. Spre ghinionul ei, a fost vazuta de echipajul de cabina citind o carte “suspecta’.

Ulterior, s-a dovedit ca nu era vreun manifest jihadist, ci o carte despre arta si cultura Siriei (foto jos). “Eram complet nevinovata, m-am simtit ca o infractoare”, a declarat ea pentru Independent. “Stateam la rand la controlul pasapoartelor cand s-au apropiat de mine 2 politisti. I-am intrebat ce se intampla si mi-au spus ca am fost reclamata din cauza cartii pe care o citeam, iar acum voi fi interogata”.


Femeia lucreaza ca asistenta pentru persoanele cu afectiuni psihice si printre sarcinile ei se numara si aceea de a le stopa tendintele de radicalizare si de a evalua tinerii debusolati care ar putea sa radicalizeze.Ea vrea sa dea in judecata linia aeriana Thomson Airways, ai carei reprezentanti spun insa ca echipajul a reactionat normal, fiind incurajat sa fie vigilent si sa le transmita autoritatilor toate informatiile necesare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X