Interne

O nouă alocație pentru copii. Câți bani ar putea primi părinții naturali și cei adoptivi

Parlamentarii lucrează la un nou tip de alocație pentru copii. Banii ar urma să ajungă la femeile care nasc și la persoanele care decid să adopte copii.

Aleșii sunt îngrijorați de rata scăzută a natalității din țara noastră, care ocupă unul dintre ultimele locuri în Uniunea Europeană (UE), și nu numai, motiv pentru care încearcă să găsească modalități pentru a-i încuraja pe români să facă cât mai mulți copii.

Astfel, la Parlament se va depune un proiect de lege, inspirat dintr-un model italian, prin care se dorește acordarea de stimulente financiare femeile care nasc, dar și pentru cei care vor adopta copii.

Concret, indemnizația este acordată pentru copiii cetățenilor români, ai cetățenilor unui stat membru UE și ai cetățenilor extracomunitari care au permis de rezidență de lungă durată și care sunt rezidenți în România. Aceasta se acordă pentru fiecare copil născut sau înfiat între 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2019, până în al treilea an de viață al copilului sau până la împlinirea a trei ani de când a fost adoptat.

Alocația este în valoare de 500 de lei pe lună , în cazul în care familia nu are un venit mai mare de 25.000 de lei pe an.

Condițiile ce trebuie îndeplinite de către părinți pentru a putea solicita alocația sunt următoarele:


– să aibă cetățenie română, a unui stat membru UE sau să aibă drept de ședere pe termen lung, dacă este un cetățean extracomunitar;
– să aibă rezidența în România;
– copilul să locuiască împreună cu părinții;
– venitul anual al familiei să nu depășească 25.000 pe an.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X