Interne

O gondolă venețiană stă blocată în Portul Constanța, pentru că nu poate fi înmatriculată

O gondolă venețiană stă de luni bune legată la chei, din cauza unor probleme birocratice. Proprietarul ei a vrut să aducă o bucățică din romantica Veneție la Constanța, însă s-a lovit de legislația întortocheată din România.

Constănțeanul a adus gondola la începutul lunii mai, însă, în loc să plimbe îndrăgostiți sub clar de lună, stă legată de un ponton din Portul Constanța, din cauza birocrației.

”Orice ambarcațiune de agrement ar trebui să aibă o plăcuță cu date tehnice. Cum gondola este făcută manual, nu este făcută după o matriță, nu are acea plăcuță. Când mergi să înmatriculezi o ambarcațiune la Autoritatea Navală, trebuie să aduci acea plăcuță, deși după legislația europeană acest tip de barcă s-ar situa la hidrobiciclete și canoe și nu ar mai fi necesară înmatricularea. Acum noi suntem prinși între două legi”, a declarat proprietarul gondolei, pentru reporterntv.ro.

Ambarcațiunea a costat 9.000 de euro și are o capacitate de șase persoane. Proprietarul gondolei ar fi dorit să plimbe îndrăgostiții în Portul Tomis sau pe lacul Siutghiol din Mamaia. În cazul în care nu va reuși să o introducă în circuitul turistic, omul este hotărât să o vândă.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X