Externe

O britanică a adoptat un afgan orfan de 12 ani, ca să descopere că este un posibil terorist de 21 de ani

O britanică a decis să facă o faptă bună și să ajute un copil din Afganistan, care a fost martor la ororile războiului după ce și-a pierdut părinții. Cel puțin, așa i s-a spus acesteia. De fapt, ea a adoptat un afgan în vârstă de 21 de ani, care avea poze cu talibani în telefonul său, relatează Daily Mail.

Rosie, așa cum a fost numită femeia de către jurnaliștii britanici, l-a primit cu brațele deschise pe Jamal. Acesta a fost cazat în locuința ei, alături de alți trei copii cu vârste între 12 și 14 ani. De fapt, femeia credea că Jamal are tot 12 ani. Ulterior, a început însă să-și ridice multe semne de întrebare, ca până la urmă să afle că acesta are de fapt cu aproape un deceniu mai mult.

Adevărul a ieșit la iveală la un control stomatologic, unde s-a constatat că Jamal are 21 de ani. Au fost însă și alte semne. Tânărul afgan avea păr pe față și alte aspecte care dovedeau că este mult mai mare.

De exemplu, când a fost dus la un centru de cățărat pentru a se juca, tânărul a demonstreat că are putere în brațe mult mai mare față de una normală a unui copil de 12 ani. Altă dată, Jamal a fost dat din autobuz, deoarece șoferul nu a crezut că acesta are sub 16 ani pentru a călători cu bilet pentru minori. „Este ridicol cum toată lumea putea să vadă că este mai mare, mai puțin asistenții sociali”, a povestit Rosie.

După ce s-a constatat adevărul, tânărul a fost predat autorităților. Mai mult, deși Rosie spune că nu este sigură ca acesta era terorist, ea este convinsă că acesta a stat într-o tabără de pregătire a talibanilor. De altfel, în telefonul acestuia ar fi fost găsite fotografii cu talibani.

Chiar dacă femeia l-a ajutat când i-a fost greu, acesta a amenințat-o la final. „Te voi omorî şi ştiu unde îţi sunt copiii”, a spus tânărul.

Acum, Rosie spune că trăiește cu spaimă că Jamal se va întoarce la locuința sa, dar și că de fiecare dată verifică dacă a închis toate geamurile. Mai târiu, Jamal a ajuns în arest pentru asalt, iar în urma acestui incident cererea sa de azil a fost respinsă.

Acesta nu este singurul caz, mai scrie sursa citată. De mai multe ori, refugiații au mințit cu privire la vârsta reală. Povestea apare în presa britanică în contextul în care Marea Britanie a primit săptămâna trecută aproximativ 200 de copii neînsoțiți proveniți din tabăra de migranți cunoscută sub numele de „Jungla” de la Calais, în nordul Franței.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X