Tehnologie

Noua eră Lada arată bine: conceptul XCode anunță un crossover compact cu look reușit

Adio, linii angulare și mașini comuniste! Lada și-a pus designerii la treabă, iar primul rezultat cu adevărat notabil al noii epoci este conceptul XCode, din care se va naște un viitor crossover compact.

Anunțat de o serie de teasere publicate pe parcursul săptămânilor trecute, conceptul XCode, pregătit de rușii de la Lada pentru Salonul Auto de la Moscova, ni se prezintă astăzi în toată splendoarea sa. Iar dacă de obicei „splendoare” și „Lada” sunt termeni care nu prea au ce să caute în aceeași propoziție, rușii reușesc să se rupă complet de trecut în cazul conceptului XCode, care arată ca un SUV compact cu real potențial estetic.

Dacă în partea frontală vorbim de o zonă masivă și dominantă, crossoverul-concept XCode amintește apăsat de Nissan Juke în zona posterioară, forma stopurilor părând o deviație estetică din SUV-ul de segment B al japonezilor. Până să vă apucați să aruncați cu pietre, amintiți-vă însă faptul că Avtovaz, producătorul Lada, este o companie deținută de Grupul Renault, deci legăturile cu Nissan ar putea să nu fie total suprinzătoare.


Lada XCode Concept apare pe lume împtrună cu un motor turbo despre care rușii nu oferă niciun detaliu suplimentar și cu tracțiune 4×4, onorând astfel tradiția mărcii în domeniu.

Cel mai interesant aspect este însă legat de faptul că Lada lansează cu această ocazie o aplicație de smartphone (Lada Connect) cu ajutorul căreia utilizatorii pot să controleze o serie întreagă de aspecte legate de mașină sau de universul din jurul ei. De exemplu, aceasta înlocuiește cheia clasică și poate încuia/descuia mașina, poate deschide portbagajul și poate chiar porni sau opri motorul de la distanță.

În plus, aplicația te notifică în cazul în care mașina este bruscată, lovită sau dacă cineva încearcă să intre în interiorul acesteia. În combinație cu receptorul GPS, aplicația îți poate spune unde ai lăsat parcată mașina și unde se află aceasta în cazul în care a fost furată. Nu în ultimul rând, aplicația permite autodiagnosticarea problemelor tehnice și programarea unor vizite la service.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X