Externe

Nivel de poluare alarmant în New Delhi. Populația e sfătuită să rămână în case

Orașul indian New Delhi se confruntă cu un nivel ridicat de poluare a aerului, care este de 90 de ori mai mare decât standardele maxime recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Locuitorii din capitala Indiei au fost sfătuiți să rămână în case, averizând că și oamenii sănătoși pot risca să aibă probleme respiratorii. De asemenea, Guvernul a semnalat în mod special ca cei mici, bătrânii, cei cu probleme respiratorii şi cardiace să respecte recomandarea. Potrivit oficialilor, nivelul de poluare a crescut din cauza arderii miriştilor, după recoltarea culturilor.

New Delhi se află printre orașele cele mai poluate din lume, iar calitatea aerului se înrăutățește, de obicei, în această perioadă a anului. „Noaptea trecută, nivelul de poluare a atins cea mai severă categorie, ceea ce este foarte grav. Poți să vezi și să simți că vizibilitatea este extrem de scăzută și ceața este sufocantă”, a declarat Anumita Roychowdhury la Centrul pentru Știință și Mediu.

Conform unui raport al UNICEF, peste 300 de milioane de copiii din lume sunt expuşi unor nivele de poluare mai mari decât standardele recomandate de Organizaţia mondiale a Sănătăţii, 620 de milioane din aceştia trăind în sudul Asiei, mai ales în nordul Indiei. În cazul capitalei indiene, New Delhi, cifrele poluării sunt alarmante, acesta fiind unul dintre cele mai poluate oraşe.

Spre deosebire de adulţi, copii sunt mult mai vulnerabili în faţa poluării, aceştia respiră de ori mai repede mai mult aer, comparativ cu greutatea corpului lor, creierul şi sistemul lor imunitar aflându-se încă în proces de dezvoltare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X