Uncategorized

Nadia Comăneci este ambasador al Campionatului Mondial de gimnastică din 2017

Nadia Comăneci este ambasador al Campionatului Mondial de gimnastică artistică din 2017, care se vor desfășura în Canada, la Montreal, în perioada 2-8 octombrie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat miercuri. Suprinzător, canadienii au ales ca legenda gimnasticii mondiale să promoveze competiția împreună cu luptătorul MMA, Georges St-Pierre, care se pregătește să revină în Octagon după o pauză de trei ani.

„Sunt fericită că organizatorii au crezut în mine, Montreal este o mare parte din viața mea”, a spus Nadia Comăneci, care a devenit Zeița gimnasticii mondiale, după ce a luat prima notă de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

Nadia, 54 de ani, a spus că organizarea Campionatelor Mondiale în Canada poate stimula tinerii să practice gimnastica.

„Am întrebat despre numărul de copii care fac gimnastică în Canada și mi- s-a spus că sunt aproximativ 60.000. E un număr mare.

România produce multe gimnaste bune și sunt doar 100 sau 200 de gimnaste. Cred că e frumos să fie organizate campionate mondiale, peste tot în lume, deoarece copiii se inspiră și vor să participe la aceste competiții. Jocurile Olimpice de sunt întotdeauna un impuls mare pentru acest sport”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X