Actualitate

Motiunea de cenzura. Gruparea lui Dragnea a inceput goana dupa voturi contra gruparii Grindeanu: „Nu vindem Transilvania”

Scena politica da in clocot cu mai putin de 48 de ore inaintea motiunii de cenzura prin care PSD vrea sa scape de Sorin Grindeanu.

In cautare de aliati, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit cu liderii UDMR, pentru a negocia voturile celor 30 de maghiari din Parlament.

Acelasi lucru l-au facut Sorin Grindeanu si Victor Ponta, care le-au cerut sustinerea ca sa ramana la Palatul Victoria. Si pentru unii, si pentru ceilalti raspunsul a fost acelasi: „Asteptati pana miercuri!”.

Liderii PSD si ALDE, care au un protocol de colaborare cu cei ai UDMR, s-au intalnit in repetate randuri pentru a negocia.

Deloc intamplator, cateva legi favorabile etnicilor maghiari au fost adoptate luni in comisiile parlamentare, cu largul concurs al PSD si ALDE. Printre acestea, cea care prevede ca ziua de 15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – va fi zi de sarbatoare legala si pentru etnicii unguri de la noi.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: „S-a spus la o televiziune ca vindem Transilvania… Nu, nu vindem Transilvania”
Kelemen Hunor, presedintele UDMR: „Nu suntem aici la targ, cand primim ceva si dam altceva la schimb”.

Voturile UDMR par vitale pentru ambele tabere. Sunt 30 de senatori si deputati maghiari, care vor decide pe cine sustin abia miercuri, in ziua votului.

Kelemen Hunor: „Au o majoritate in Parlament, formata din PSD si ALDE. Deci nu stiu care e problema cata vreme ei au majoritate”

Liviu Dragnea, presedintele PSD: „Avem o majoritate confortabila si fara UDMR”


Citeste continuarea aici!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X