Social

Ministerul Sanatatii anunta ca este oficial EPIDEMIE de rujeola. Cel putin doi copii au murit din cauza bolii

Romania se confrunta cu o problema majora. 3 bebelusi au murit, iar Ministerul Sanatatii confirma ca in tara este epidemie de rujeola.

Aproape 700 de imbolnaviri au fost inregistrate de la inceputul anului si pana acum, iar in multe dintre cazuri, copiii nu fusesera vaccinati impotriva virusului. Autoritatile sunt de parere ca toate campaniile agresive anti-impunizare au facut posibila aceasta situatie extrem de grava si cu riscuri uriase.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Mures, Arad si Timis, cei trei bebelusi care au murit fiind din ultimele doua judete.

Rujeola este o boala foarte contagioasa care se transmite pe cale virala. perioada de incubatie este intre 7-18 zile, iar debutul este unul brusc si cu febra ce paote ajunge la 39 de grade. apoi, in catelva zile apare si eruptia pe piele. Pot aparea insa complicatii cum ar fi convulsii febrile, pneumonie, otita sau chiar meningita, mai ales daca pacientul este foarte mic.

Tratamentul presupune uneori antibiotice, iar bolnavul nu are voie in colectivitate.

Chiar si in aceste conditii, parerile parintilor referitoare la vaccinare sunt impartite. In timp ce unii cred ca vaccinul ii tine pe copii de parte de boli, altii spun ca nu vor sa il faca sau ca nu au luat inca o decizia in aceasta privinta.

Comunicatul Ministerului Sanatatii:
„In primele opt luni ale acestui an, Romania a inregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeola in 23 de judete. 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeola a fost inregistrat zilele trecute, dar asteapta confirmarea finala.

Comparativ cu anul 2015, cresterea este mai mult decat alarmanta. In tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeola si niciun deces.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X