Actualitate

Ministerul Apărării face recrutări fără examen scris: Peste 2.000 de posturi de soldat şi gradat profesionist, LIBERE

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că face recrutări, în acest an fiind disponibile 2.020de posturi de soldat şi gradat profesionist. Înscrierile se desfăşoară până pe 25 noiembrie 2016, recrutările pentru soldaţi fiind făcute fără concurs de admitere pe baza unui examen scris.

Armata recrutează candidați pentru ocuparea a 2.020 de posturi de soldat şi gradat profesionist, seria de instruire 2017.

Cei interesaţi se pot înscrie până pe 25 noiembrie 2016 şi pot cere mai multe informaţii la centrele de recrutare din fiecare judeţ.

Candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist nu susţin concurs de admitere sub forma unor examene scrise (de cunoştinţe), însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut de fiecare în parte, în funcţie de performanţele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de rezultatele obţinute, precum şi de opţiunile proprii.

Primul candidat clasat este şi cel repartizat în funcţia pentru care a optat. Candidaţii repartizaţi vor urma un program de pregătire timp de câteva luni (maximum 5), într-un centru de instruire.

După repartiţia în unităţile militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2 – 3 ani.

Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie, scrie economica.net.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X