Meteo

Meteo. Weekend cu vreme caldă

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru acest weekend. Potrivit acesteia, vremea va fi mai caldăă decât est normal pentru această perioadă.

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ
ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi, mai semnificativ în regiunile vestice, unde valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. În cursul zilei cerul va fi temporar noros şi numai izolat în sud-estul ţării vor fi ploi slabe sau burniţă. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va ploua în jumătatea de vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.

În Crişana şi Maramureş, dar îndeosebi în zona de munte aferentă acestor regiuni, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Pe crestele montane, la peste 2000 m altitudine, precipitaţiile mai pot fi trecător şi sub formă de lapoviţă. Vântul se va intensifica treptat, astfel încât, în a doua parte a intervalului, în vestul şi centrul ţării, viteza la rafală va depăşi temporar 50 km/h, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, va sufla cu peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei și 15…16 grade în Banat, iar cele minime între 2 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -3…-2 grade. Îndeosebi în primele ore ale intervalului, în regiunile sudice, estice şi centrale, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. În primele ore ale zilei va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, apoi cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul a 4 grade.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ
LA BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi, devenind mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar îndeosebi dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 7…9 grade.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X