Actualitate

Merita sa iti schimbi telefonul de Black Friday?

Vedetele Black Friday? Smartphone-urile. Ofertele? Atragatoare. Nevoia? Discutabila…

Cei mai multi mergem pe principiul “Nu lasa Black Friday sa treaca pe langa tine! Ai, n-ai nevoie, e pacat sa ratezi ofertele unice in an.”. Si, cei mai multi, scoatem din buzunar smartphone-ul si ne intrebam daca nu a venit timpul sa il schimbam.

Marii producatori de telefoane inteligente lanseaza modele noi pe piata periodic, chiar daca imbunatatirile aduse nu sunt spectaculoase. Motivul? Incurajarea consumului. Un software nou, un ecran curbat sau o rezolutie foto putin mai buna si, brusc, telefonul actual care functioneaza perfect… e “depasit”.

Merita sa dai cateva sute sau mii de lei pentru un telefon nou de Black Friday? Depinde.

Cat de multa nevoie ai de o tehnologie de top?
Daca esti developer, designer grafic, fotograf, game tester sau ai o profesie ce se bazeaza pe progresul tehnologic, trebuie sa ai un smartphone de top. Si Black Friday e o ocazie sa il obtii la un pret mai mic.

Daca, in schimb, folosesti telefonul pentru mesaje, navigare pe internet, poze de vacanta sau aplicatii haioase, cel mai probabil nu vei resimti o diferenta majora intre telefonul actual si unul putin mai avansat. Si, oricum, si cel mai nou model va fi in cateva luni… “depasit”.

Poti obtine un telefon bun cu 0 efort financiar?
De Black Friday, furnizorii de telefonie mobila ofera smartphone-uri la preturi mici sau foarte mici – chiar si 1 leu – cu abonament de voce mobila. Daca ai deja abonament si nu iti doresti sa il reziliezi, printr-o simpla prelungire poti obtine un telefon foarte bun aproape gratuit. Nu ai nevoie de el? Il poti vinde si iata profitul de Black Friday! Sau il poti face cadou unei persoane dragi.

Este oferit bonus la alte pachete de servicii?

Multe pachete de servicii de internet fix sau televiziune ofera ca bonus un smartphone pentru a-si diferentia oferta de competitie. Daca, dupa un calcul rapid, ajungi la concluzia ca pretul se justifica si calitatea serviciilor este foarte buna, merita sa profiti de oferta. Nu alege insa servicii de calitate indoielnica pentru un smartphone cadou, intrucat contractile incheiate se intend pe 1-2 ani.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X