Externe

Marile puteri se pregatesc sa ia masuri impotriva Coreei de Nord, dupa testul nuclear. Tara ar putea fi lasata in bezna

Coreea de Nord a anuntat, vineri, ca a efectuat cu succes un nou test nuclear.

Liderii lumii au condamnat testul nuclear si au anuntat ca vor lua masuri. Chiar si China, cel mai apropiat aliat, a criticat in termeni duri Coreea de Nord.

Insa avand in vedere ca deja Coreea de Nord este supusa celor mai dure sanctiuni din lume, marile puteri mai au putine optiuni la dispozitie.

Potrivit CNN, una care ar putea fi luata in calcul este taierea alimentarii cu energie electrica, ceea ce ar insemna, practic, ca tara sa fie lasata in bezna.

Capacitatea nucleara a Coreei de Nord, „la un nivel considerabil”

Capacitatea nucleara a Coreei de Nord a ajuns la un ‘nivel considerabil’ si sunt necesare sanctiuni mai dure si exercitarea de presiuni sporite asupra acestei tari, a avertizat sambata ministrul de externe sud-coreean Yun Byung-se, a doua zi dupa un nou test nuclear efectuat de Phenian, transmit Yonhap si Reuters.

”In ultimul deceniu, capacitatea nucleara a Coreei de Nord a sporit rapid si ultimul test nuclear arata ca liderul ei, Kim Jong-un, nu intentioneaza sa schimbe ceva in aceasta privinta. Avem nevoie de sanctiuni si presiuni mai multe si mai puternice (impotriva Coreii de Nord) pentru a crea o situatie in care nord-coreenii sa ramana cu putine optiuni, dar sa se schimbe”, a spus seful diplomatiei de la Seul.

El s-a pronuntat pentru impunerea unui set cuprinzator de sanctiuni contra Phenianului de catre Consiliul de Securitate al ONU.

Coreea de Nord a efectuat primul sau test nuclear in 2006, atragandu-si critici si sanctiuni din partea Natiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfasurat in ianuarie. Phenianul a anuntat atunci ca a efectuat cu succes primul sau test cu bomba cu hidrogen.

Al treilea test nuclear nord-coreean, inregistrat in februarie 2013, era considerat pana acum cel mai puternic, energia degajata fiind estimata la 6 – 9 kilotone.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X