ShowBiz

«Mama-record» a iubit o singură dată

Au trecut zece ani de când Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, pentru că a dat naştere unui copil la 67 de ani. Mulţi au blamat- o, alţii o admiră, dar nimeni nu ştie cu adevărat care e povestea româncei care a uimit o lume întreagă şi cum se descurcă acum, la 77 de ani, cu o fiică aproape adolescentă.

Am întâlnit-o pe Adriana Iliescu zilele trecute, în cartierul bucureştean Drumul Taberei. Tocmai o lăsase pe Eliza la şcoală şi se îndrepta spre piaţă. “E un program pe care îl am aproape în fiecare zi la fel. După ce o las la ore, merg la cumpărături şi apoi gătesc. Asta îmi ia cel mai mult timp şi apoi urmează supravegherea fetei în timp ce îşi face lecţiile. Nu stau în sufletul ei, dar trebuie să ştie că sunt acolo, pentru orice”, ne povesteşte, deloc surprinsă că am abordat- o din senin pe stradă. E obişnuită să vorbească cu jurnaliştii, după zece ani în care presa românească, dar şi cea din străinătate au întors-o pe toate părţile. Întotdeauna însă a fost zgârcită cu declaraţiile legate de viaţa ei personală de dinainte de a se naşte Eliza. “Am iubit o singură dată, la 20 de ani, când m-am şi căsătorit. Fericirea a durat însă puţin, pentru că după cinci ani am divorţat, mai mult la presiunile venite din partea familiei soţului meu. În timpul căsniciei am rămas şi gravidă, sarcină pe care n-am reuşit s-o duc la capăt”, ne povesteşte nostalgică.

A publicat 25 de cărţi
Se vede că e un capitol la care nu “umblă” prea des, motiv pentru care se grăbeşte să îl şi închidă. Mai adaugă doar că nu s-a mai îndrăgostit niciodată de atunci şi că s-a dedicat complet vieţii profesionale. Şi-a dat doctoratul, a publicat 25 de cărţi, dar ceva lipsea din viaţa ei… Cu mult timp înainte de a o concepe pe Eliza, Adriana Iliescu a plecat în Italia, să-l cunoască pe controversatul profesor italian Severino Antinori, cel care a vorbit pentru prima dată despre clonarea umană şi care obţinuse primul copil ”în eprubetă”. L-a cunoscut, dar nu a avut suficienţi bani pentru a rămâne la tratament. S-a întors în ţară însă cu credinţa că are şanse să devină mamă cu ajutorul fertilizării artificiale. În scurt timp a aflat că la Timişoara s-a născut primul copil român obţinut în laborator.

Ia cătină şi o aspirină pe zi
A reuşit să îşi îndeplinească visul abia în 2005, când a adus‑o pe lume pe Eliza Maria. De atunci au trecut zece ani, iar micuţa va deveni în scurt timp adolescentă. Nu îşi face griji pentru viitor – nici al ei şi nici al fetei – pentru că “Dumnezeu ştie să le rânduiască pe toate”. “Până şi perii din cap ne sunt număraţi! Cum să mă gândesc la nenorociri?! Dacă pică un asteroid, pierim toţi!”, zice scurt. Cu o sănătate pentru care o pot invidia mulţi tineri, Adriana Iliescu speră să trăiască cel puţin cât mama sa, care a murit la 87 de ani. “N-am nici o problemă medicală. Iau doar cătină şi, pentru inimă şi circulaţie, o aspirină pe zi. Sunt singurele mele tratamente”, îşi încheie confesiunea. Se retrage, nu înainte de a se scuza că trebuie să se întoarcă la programul ei zilnic, aglomerat, dar extrem de plăcut.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X