Povestea mea

M-a cucerit atrăgându-mă într-o capcană

M-am luptat cu sentimentele mele multă vreme, dar, în cele din urmă, n-am avut încotro, iubirea a învins. A învins în pofida faptului că eu eram o mamă cu doi copii, iar el, un tânăr pe care și l-ar fi dorit orice femeie.

Iubirea m-a lovit atunci când credeam că sunt trecută prin viață și că nu am să mai cad vreodată în plasa ei. Eram divorțată și aveam doi copii pe care îi creșteam cu mari eforturi. Lucram la o agenție de turism din Oradea. Mama avea grijă de cei mici până când ajungeam eu acasă. Fostul meu soț îmi trimitea regulat pensia alimentară, numai că suma era una modică.

Făceam deseori pe ghidul ca să câștig mai mult și să acopăr toate cheltuielile. Nu mă gândisem că ar fi putut exista un alt bărbat în viața mea. De fiecare dată când întâlneam pe cineva, mă întrebam cât de dis-pus ar fi fost să trăiască alături de copiii mei de dragul meu și în ce măsură ei l-ar fi acceptat. Așa că refuzam din start.

Dragoș s-a angajat la noi în agenție în urma unui interviu la care am fost invitată să particip și eu. Mi-a fost adus în birou în prima lui zi de muncă. Datoria mea era să-l ajut să se integreze și să-l învăț tot ce știam în legătură cu pachetele și ofertele pe care le avea agenția. încă de atunci s-a aprins o scânteie între noi. Ne tachinam zi de zi, ne ironizam, dar nu puteam să stăm despărțiți prea mult. Ne căutam reciproc, mâncam împreună, ne gândeam unul la nevoile celuilalt. Rezistam și evitam să îmi arăt deschis sentimentele. De fapt, nu le recunoșteam nici față de mine însămi.

Eu încă purtam pe degetul inelar verigheta, pentru a lăsa impresia că eram căsătorită. Nu îmi doream să fiu o pradă ușoară pentru bărbații care ar fi văzut că eram singură, deci disponibilă. Tot ce mă interesa, până l-am întâlnit pe el, erau copilașii mei.

Dragoș era un tip înalt, brunet, cu ochi negri, atrăgător. îmi plăcea felul în care mă privea, deși îl respingeam verbal. Numai că el, ca și mine, simțea atracția dintre noi. Ioana, cea care ne era șefă la vremea respectivă, ne-a anunțat că trebuia să plecăm în Grecia ca să stabilim niște circuite turistice și să negociem pachetele pentru vara anului 2013.

Dragoș avea vreo trei luni de lucru la noi în agenție. Cunoștea toate detaliile. Nu înțelegeam de ce trebuia să merg și eu cu el, mai ales că nu eram plătită suplimentar pentru acea deplasare. Gândul de a fi lângă el m-a încolțit. Mă perpeleam de dorul lui în fiecare noapte, abia așteptam să se facă dimineață să îl văd, dar nu acceptam în ruptul capu-lui că mă îndrăgostisem de Dragoș. Așa că am acționat cu latura mea emoțională și am acceptat să îl însoțesc în Grecia.

Am plecat cu autocarul deoarece agenția achiziționase două noi și erau în probă. Drumul a durat cam 22 de ore. Eram doar noi doi în autocar și cei doi șoferi, care se schimbau din 4 în 4 ore. Ne-am fi putut așeza pe orice scaune doream, având în vedere că nu erau turiști. Eu m-am așezat pe la mijlocul autocarului, iar Dragoș, lângă mine. M-a luat de mână. Eu mi-am pus capul pe umărul lui. M-a sărutat lung, ușor. Era minunat.

Nu mai trăisem aceste senzații de mulți ani. Uitasem cum era să fiu în brațele unui bărbat, să fiu iubită. La fiecare popas, Dragoș cobora să își aprindă o țigară. Eu, nefumătoare, îl însoțeam. șoferii păreau să fie vorbiți, căci nu au stat deloc lângă noi. Am ajuns la locul în care trebuia să ne îmbarcăm pe feribot ca să mergem pe insula unde aveam treabă. Dragoș m-a luat de mână și m-a condus pe punte. Era așa plăcut să admir marea! M-a sărutat din nou și m-a ținut în brațe tot drumul. Când am ajuns în fața hotelului unde Ioana ne rezervase camere, șoferii ne-au anunțat că se odihneau câteva ore și se întorceau în România.

— Nu am știut că stăm așa puțin! le-am zis eu. Ioana mi-a spus că avem treabă pentru o săptămână!

— Doar ei se întorc! m-a lămurit Dragoș. Noi rămânem. Hai, vino, avem o săptămână să ne facem de cap!

Credeam că glumea, așa cum făcea de obicei. Ne-am așezat în fața recepției și i-am înmânat actele recepționerei. Ea ne-a întins o sin-gură cheie, de la camera cu numărul 7. Încercam să o lămuresc că noi aveam rezervate de agenție două camere. Ea, nu și nu!

— Nu știe engleză! i-am spus nervoasă lui Dragoș. Ne-a dat o singură cameră.

— și e vreo problemă? m-a întrebat el nedumerit.

— Dacă e vreo problemă? Normal că este! Ioana a plătit două camere. Doar nu o să…

începeam să înțeleg. Cineva ne rezervase o singură cameră.

— Ba da, o să o împărțim. E cu vedere la mare. 0 să îți placă!

L-am urmat pe Dragoș. Ceva îmi scăpa. De unde știa el că avea vedere la mare? Imediat cum am pășit în cameră, am început interogatoriul.

— Dragoș, îmi spui și mie ce se întâmplă aici?

M-a luat în brațe și m-a sărutat. Am vrut să-l resping, dar corpul meu se opunea cu înverșunare. După câteva minute am reușit să mă dezlipesc de lângă el.

— Dragoș, sunt măritată, i-am spus. Am și doi copii.

— Vera, știu tot. Mi-a arătat Ioana actul de divorț. De ce vrei să mă îndepărtezi?

— Ați plănuit totul?

— și dacă am fi făcut-o, ce? Vera, te iubesc! Sunt nebun după tine. E așa de rău ca doi oameni care se iubesc să petreacă o săptămână împreună, în Grecia?

— Mi-am lăsat copiii să vin aici, în interes de serviciu!

— înțeleg… îmi pare rău. Dar, dacă ți-aș fi propus să venim toți patru, ai fi acceptat?

— Nu, niciodată!

Nu știam cum să reacționez. 0 parte din mine îmi spunea să mă întorc în țară cu șoferii, o alta ar fi rămas lângă Dragoș pe vecie. S-a apropiat de mine și m-a luat în brațe. Acela a fost momentul care m-a făcut să mă decid.

— Vera, te iubesc! Dacă te iubesc pe tine, înseamnă că pot iubi două părți din tine, doi copii care nu au nicio vină că s-au născut și că părinții lor nu s-au înțeles.

M-am abandonat în brațele lui. Nu îndrăznisem nici măcar să visez că un bărbat tânăr, ca Dragoș, mi-ar fi acceptat copiii. După ce am făcut dragoste, Dragoș s-a dus la baie. I-a sunat mobilul.

Am răspuns fără să îmi dau seama.

— Alo?

— Dragoș e acolo?

— Da. Cine îl caută?

— Partenera lui, mi-a răspuns femeia care sunase.

I-am dus telefonul la baie. M-am îmbrăcat, mi-am luat geanta și am plecat la autocar. Speram să-i mai prind pe șoferi. M-am urcat în ultimul minut și am plecat. Telefonul suna continuu, așa că l-am închis. După vreo două ore de mers, o mașină s-a pus în fața autocaru-lui și l-a blocat. Dragoș a coborât și le-a făcut semn băieților să-i deschidă ușa. A urcat disperat și s-a oprit în fața mea.

— Vera, ai înnebunit? M-am dat peste cap să organizez vacanța asta și tu pleci fără nicio explicație?

— De ce nu ai organizat-o cu partenera ta? Te rog să uiți de existența mea!

— Deci asta era problema? Din cauza asta ai fugit, pentru că a sunat Diana?

— Nu mă interesează cum o cheamă! Dispari! Nu vreau să te mai văd în viața mea!

— Ba te interesează! Vera, ascultă-mă! Diana e partenera mea de la dans sportiv. în timpul liber fac dans sportiv, de peste 15 ani! Eu și Diana ne cunoaștem de când eram doar niște copii. Nu a fost niciodată ceva mai mult între noi!

I-am tras o palmă mare. Eram nervoasă și simțeam nevoia să mă descarc.

— Te urăsc, Dragoș!

— Ba mă iubești, Vera! Mă iubești așa cum te iubesc și eu!

Am început să râd și m-am aruncat în brațele lui.

— Da, te iubesc ca o nebună! Mi-am luat geanta și am coborât din autocar. Ne-am întors pe insulă, schimbând două curse locale până la feribot. Am petrecut o săptămână cum nu visasem. în fiecare zi vizitam, am făcut turul insulei cu o mașină închiriată, am încercat toate delicatesele culinare și ne-am iubit de câteva ori pe zi.

Dragoș mi-a readus zâmbetul pe buze, mi-a umplut inima cu dragostea lui și mi-a amintit ce bine e să am pe cineva alături. Acum suntem un cuplu fericit. Ne înțelegem bine, copiii îl plac și el le face toate poftele.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X