Inedit

Lucrează 6 luni şi restul anului călătoreşte: „Nu mi-e ruşine că nu-mi place să muncesc. Munca e nenaturală, la fel şi ideea de succes în lumea modernă“

Un american pasionat de ciclism şi de viaţa în natură are o filozofie de viaţă din cauza căreia mulţi îl judecă aspru sau, din contră, îl invidiază. Cunoscut pe Instagram drept Ultra Romance, Benedict munceşte doar şase luni pe an, pentru ca în restul anului să călătorească unde îi pofteşte inima. „N-am de gând să-mi irosesc cei mai buni ani din viaţă cu joburi complet lipsite de sens“, afirmă bărbatul.

Stilul de viaţă ciclic pe care l-a ales Benedict în urmă cu 15 ani, care are acum 35 de ani, îl face să simtă că lumea este mai frumoasă şi că totul are un înţeles.

Americanul a realizat din tinereţe că nu-şi doreşte ca viaţa lui să intre pe făgaşul clasic: un loc de muncă stabil, eventual unde să nu se simtă împlinit, o familie, datorii la bancă şi cel mult o vacanţă pe an. A ales în schimb să-şi simplifice viaţa şi să folosească munca doar pentru a reuşi să călătorească timp de şase luni pe an.

Viaţa part-time pe care o duce, aşa cum îi place să se refere la stiluil său de trai, îl mulţumeşte pe deplin. Niciodată nu a locuit mai mult de şase luni într-un loc, iar atunci când începe perioada de vacanţă, cheltuielele sale zilnice nu depăşesc adesea 10 dolari pe zi. Nu a avut niciodată o maşină a lui, în schimb a avut între 15 şi 20 de biciclete, fiind pasionat de mersul pe două roţi.

Lucrez cam şase luni pe an ca pescar, pe vase comerciale, sau ca ghid. Mai vând şi piese de biciclete pe internet. Iniţial am încercat să-mi termin studiile ca să mă angajez ca profesor de sport sau ca antrenor personal. Dar am realizat că nu-mi doream o viaţa care presupunea să întâlnesc o fată, să mă aşez la casa mea, să cumpăr o locuinţă, să plătesc rate, să-mi iau o maşină… Avem noţiuni preconcepute despre ceea ce înseamnă succesul în lumea modernă. În cazul meu se poate vorbi de un stil de viaţă dictat în parte de circumstanţe, dar şi de o anumită filozofie de viaţă. Nu mi-e ruşine că nu-mi place să muncesc, dar munca nu mi se pare naturală, a explicat Benedict, care studiază istoria şi antropologia, pentru Business Insider.

Benedict a apărut recent pe coperta revistei „Bicycling“, dedicată pasionaţilor de ciclism, şi oferă detalii despre viaţa sa prin intermediul contului său de Instagram. A călătorit inclusiv în Noua Zeelandă, iar anul trecut a dormit numai 14 zile sub un acoperiş, în timpul celor şase luni de călătorit, restul timpului preferând să locuiască în cort.

Pentru mine, totul se reduce la a-ţi face treaba jumătate de an, pentru ca în restul anului să faci tot ce doreşti. Mie îmi place să merg cu bicicleta şi să campez. Îmi place să muncesc atunci când efortul are un înţeles special pentru mine, dar în rest nu am de gând să-mi irosesc cei mai buni ani din viaţă cu joburi complet lipsite de sens, a mai spus Benedict.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X