Bizar

Locuitorii unui sat din China, terorizati de sobolani, care le ataca masinile. „Au ajuns asa pentru ca si-au mancat pisicile”

Locuitorii unui orasel din sudul Chinei si-au confectionat „scuturi textile” pentru masinile lor, ca sa le protejeze de atacul … sobolanilor.

Conform BBC News, este vorba despre localitatea Nanning, din regiunea Guangxi, ai caror locuitori s-au saturat sa isi gaseasca autoturismele cu cablurile roase de sobolani. Astfel ca masinile lor au aparut in parcari cu un fel de imbracaminte speciala – poreclita in media chineza „foaie maxi auto” – construita din materiale prefabricate folosite la crescatoriile de pasari sau chiar din bambus.

„Sunt foarte multi sobolani in aceasta zona”, spune domnul Zhao, localnic, pentru televiziunea Nanning TV, adaugand ca aceasta problema se inrautateste in special toamna si iarna, cand este frig afara, iar rozatoarele cauta locuri mai calde, ca de exemplu .. motoarele masinilor. „Punand aceste chestii pe masini este un lucru bun si mai ajuta si la evitarea zgarieturilor pe care le fac copiii”, spune el.


Insa nu toate aceste „scuturi textile” sunt eficiente. O femeie i-a aratat unui reporter o gaura facuta in foaia de protectie: „Vedeti? Sobolanii au ros pana au facut gaura in ea”.

Pe retelele de socializare din China au aparut deja reactii de tot felul. In timp ce unii le plang de mila locuitorilor exasperati de rozatoare, altii ii ironizeaza: „Ar putea creste un numar mai mare de psici, noi avem maidaneze in regiunea noastra si niciun sobolan nu indrazneste sa se arate”.

Insa, in acest caz, apar diferentele culturale, binecunoscute in China – regiunea Guangxi fiind cunoscuta pentru faptul ca locuitorii sai mananca atat caini, cat si pisici, aici avand loc, de altfel, si controversatul festival de mancat caini, Yulin.

„Locuitorii din Guangxi si-au mancat toti cainii si pisicile si de-asta au ajuns la un dezastru al rozatoarelor”, concluzioneaza un utilizator chinez de pe internet.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X