Actualitate

La 1 iulie creşte numărul pensionarilor care au dreptul la medicamente compensate cu 90%

De la 1 iulie, pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei pe lună vor avea dreptul la medicamente din sublista B, compensate cu 90% din preţul de referinţă, indiferent dacă au venituri din alte surse, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. În prezent, doar pensionarii cu venituri din pensie de cel mult 700 de lei pe lună beneficiază de acest drept şi doar dacă nu realizează alte venituri.

După ce în luna februarie Guvernul a scutit de la plata contribuţiei de asigurări de sănătate pensionarii cu venituri din pensie mai mari decât valoarea punctului de pensie, acum vrea să ofere medicamente din sublista B, compensate cu 90% din preţul de referinţă, pentru un număr mai mare de pensionari.

Concret, de la 1 iulie pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei pe lună vor beneficia de medicamente din sublista B, compensate cu 90% din preţul de referinţă, indiferent dacă realizează venituri şi din alte surse, arată un proiect de Hotărâre de Guvern. Implicit, de la aceeaşi dată, pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei nu vor da medicului de familie declaraţii pe proprie răspundere în care îşi asumă faptul că nu realizează venituri din alte surse.

Citeste continuarea aici!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X