Curiozitati

JEFUIA, VIOLA și UCIDEA. Femeile erau ÎNNEBUNITE după el. Bărbatul era DORIT pentru VIRILITATEA SA

Terente, pe numele său real Ștefan Vasali, a fost un bandit din zona Brăilei în perioada interbelică. A devenit celebru prin cruzimea jafurilor și violurilor sale. Deasemenea, bărbatul plăcut la înfățișare, cu ochii verzi-maronii, cu părul negru, înalt, bine făcut mai este cunoscut și datorită virilității sale, fiind căutat frecvent de femeile bogate pentru servicii sexuale.

Celebrul haiduc Terente s-a născut în 1895, în satul Carcaliu, aproape de Brăila, într-o familie numeroasă de pescari săraci. Acesta a mai avut trei frați și două surori. I-a plăcut mult școala, însă, după doar șapte clase, deși era printre primii la învpțătură, tatăl său a decis să-l retragă de la școală, silindu-l să muncească pe lângă casă sau să meargă la pescuit. Așa se face că, în doar câțiva ani, Terente a devenit un foarte dibaci lăcătuș, strungar, pescar și navigator, ajungând căpitan de șlep la numai 18 ani.

După circa doi ani se însoară cu Ustinia Calistrat, o fată cuminte și frumoasă, fiica unui consilier comunal din Carcaliu, cu care a avut patru copii. La puțin timp după nuntă a fost luat în armată, la Regimentul 38 Infanterie din Brăila, participând la câteva lupte din primul război mondial. După terminarea stagiului militar se întoarce bucuros la familie. Însă, într-o împrejurare nenorocită, rămasă însă necunoscută, doi dintre copiii lui mor înecați în Dunăre, trupurile lor nefiind găsite niciodată. La două zile după tragedie, îi moare și soția, bolnavă de ciumă, iar după alte câteva zile, îi pier și ceilalți doi copii, molipsiți de-aceeași molimă. La nici 25 de ani, dărâmat de durere, în Terente s-a dezlănțuit o nebunie devastatoare.

Pierderea primei soții și a celor patru copii îl determină pe Vasali să înceapă să bea,avându-l ca partener de băutură pe Akim Parfenie, cu a cărui fată mai mică, Avdotia Arina, se va căsători. La scurt timp după căsătorie, o soră a Arinei îi înscenează lui Vasili o presupusă infidelitate a soției cu un armator grec foarte bogat, de care aceasta fusese îndrăgostită cu puțin timp înaintea căsătoriei. Găsindu-l pe grec în grădina sa (invitat în fapt de sora Arinei), Vasali își înjunghie soția, care însă supraviețuiește datorită promptitudinii cu care a fost transportată la un spital brăilean. Vasali este arestat și încarcerat pentru prima oară, dar va evada grație ajutorului unui gardian.

După evadare, Vasali comite infracțiunile prin care și-a câștigat renumele, presa vremii contribuind în mod semnificativ la crearea legendei din jurul numelui său. Chiar din ziua ce a urmat evadării sale, ziarele au scris următoarele: „Ediție specială, ediție specială! A evadat Terente! Terente, senzații, violențe!”. Deși cel la care se făcea referire nu era încă cunoscut, zvonul a căptat imediat atenția oamenilor. Se crede că astfel s-a răspândit și porecla Terente.

Ca urmare a unei spargeri în compania unui cunoscut, este prins din nou însă evadează iarăși, de această dată fiind ajutat de o femeie, Didina. Bărbatul cunoștea foarte bine canalele din Balta Brăilei, ascunzătoarea sa fiind aflată pe insula Fundu Mare. El își formează o bandă împreună cu doi acoliți (Ștefan Petrof și Ion Lavrinte), cu care jefuiește lotcile (bărcile) pescarilor, iar apoi vasele cu mărfuri de pe Dunăre. Se spune că o parte din bunurile furate erau împărțite săracilor din satele vecine. Terente jefuiește 60.000 de lei de la un inginer responsabil cu salariile într-o carieră de piatră. Săvârșește primul omor în luna ianuarie a anului 1924, victima fiind un șef de post care o curta pe Didina.

Bărbatul era apreciat pentru virilitatea sa, primind scrisori și invitații de la doamne și domnișoare, pe care le onorează în parte. În iunie 1924, el răpește două fete de pension virgine (Netty Herovici, 17 ani, și Sylvia Bernescu, 22 de ani) și le ține sechestrate timp de o săptămână. Unele relatări susțin că fetele au fost abuzate sexual de acoliții lui Terente, în vreme ce alte păreri consideră că gestul nu le-a pus în pericol și doar a stimulat imaginea publică a banditului, fetele fiind bine tratate și răsplătite în acest interval cu daruri de preț.

În prinderea lui Terente s-a implicat însuşi şeful Marelui Stat Major al Armatei, care a venit cu sute de soldaţi pentru a lua la puricat toate bălţile Brăilei. L-au încolţit la un stăvilar, iar un jandarm a tras un foc de armă care l-a nimerit în gură, dar fără să-l ucidă. A fost prins şi dus la un post de jandarmerie şi, la un moment dat, când a vrut să evadeze, a fost împuşcat mortal. Autopsia cadavrului a fost făcută de medicul legist Maria Zăhărescu. Doctorul i-a separat capul şi penisul de corp care a fost ținut într-un borcan la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Capitală. Din cauza stării avansate de degradare, penisul celebrului bandit şi amant din Brăila a fost, pur şi simplu, aruncat la gunoi, în locul lui fiind pus un altul, de dimensiuni sensibil mai mici. Organul sexual al celebrului bandit măsura 22 cm.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X